Pagājušās nedēļas nogalē Latvijas čempionātā petankisti cīnījās par medaļām dubultspēlēs - dāmas savas sacensības aizvadīja sestdien, Piedzīvojumu parkā, bet vīri cīnījās svētdien - Lapmežciemā.

Sieviešu konkurencē Latvijas čempionātam Ventspilī bija pieteiktas 16 pāru komandas no sporta klubiem ''Boule'', JRFPC "Upesciema Warriors", "Petanks Ērģeme", ''Rīgas petanka'', ''Upesciems'' un Ventspils kērlinga kluba.

Ventspils tiks pārstāvēta ar piecām komandām. Sākotnēji komandas aizvadīja piecas spēles pēc Šveices sistēmas, pēc kuru rezultātiem labākās astoņas finālturnīra trīs spēlēs cīnījās par Latvijas čempionāta medaļām. Cīņas aizritēja pārsvarā sīvā un līdzvērtīgā konkurencē, par ko liecināja arī izspēļu garums, lielākajā daļā spēļu sasniedzot noteikto laika limitu - 55 minūtes un vēl divas kašonetu izspēles, izvēršot sacensības vairāk kā desmit stundu garumā. Par sacensību uzvarētājām kļuva komanda Upesciems 2 (Dace Ida/ Jekaterina Soika).

No Ventspils komandām labāko rezultātu sasniedza komanda Ventspils 3 (Agita Puriņa un Aija Rudzīte), kas izcīnīja augsto ceturto vietu. Diemžēl, pārējās komandas šogad neiekļuva labāko astotniekā – komanda Ventspils 2 (Eva Martinsone un Aida Pētersone) izcīnīja 9. vietu, bet Ventspils 1 (Inga Apmane un Marta Kozinda) 10. vietu, bet komandas Ventspils 5 (Gunta Millere un Gunita Rozefelde) un Ventspils 4 (Jautra Grosbārde un Silva Vensberga) atbilstoši 12. un 15. vietā.

Savukārt, svētdien Lapmežciema petankas laukumos par Latvijas čempionāta medaļām dubultspēlēs cīnījās 21 vīriešu komandas. Ventspils kērlinga klubs tika pārstāvēts ar vienu komandu, kuras sastāvā cīnījās Raido Blumbergs, Andris Padrevics un Nauris Bogdanovičs. Vīri čempionātu izspēlēja tāpāt kā sievietes – sākotnēji piecas spēles pēc Šveices sistēmas, kam sekoja labāko astoņu komandu finālturnīrs. Par Latvijas čempioniem kļuva Ērģemes komanda Imants Zvirbulis un Dainis Podnieks, otrā vieta – Sporta kluba ''Boule'' pārstāvjiem Sandim Dzenītim un Egīlam Lejniekam, bet bronzas medaļas izcīnīja Ventspils kērlinga kluba vīri - Raido Blumbergs, Andris Padrevics un Nauris Bogdanovičs.

Raido Blumbergs, Andris Padrevics un Nauris Bogdanovičs ir šīs sezonas Latvijas čempioni trijnieku komandām, tāpēc komandas veiksmīgā dalība dubultspēlēs ir vienlaicīgi arī labs treniņš komandas startam Eiropas čempionātā, kas septembra vidū notiks Bugārijas pilsētā Albenā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: