Ar trešā posma sacensībām Ventspilī noslēdzies Latvijas čempionāts virves vilkšanā, bet jau septembra sākumā vilcējus gaida starts Eiropas čempionātā Īrijā.

Lielā mērā kopvērtējuma uzvarētāji kļuva zināmi jau pēc pirmajiem diviem posmiem, tomēr Ventspilī varēja gadīties kāds pārsteigums. Svara kategorijā līdz 350 kg, kurā pie virves ķērās četru vilcēju komandas un kurā vienīgajā Velkonis startēja tikai ar saviem spēkiem, pēdējā brīdī varēja notikt līdera maiņa. Labā ritmā mačus aizvadīja Saldus komanda (priekšsacīkstēs ar Velkoni 1:1), kas pusfinālā tikās ar kopvērtējuma līderi – vienību Ozoli – un bija tuvu uzvarai. Smagā cīņā pārāki ar 2:1 tomēr bija Jelgavas novada pārstāvji, ar to arī nodrošinot zeltu kopvērtējumā, bet pretējā gadījumā uz to pieteiktos ventspilnieki.

Tiesa, tādā gadījumā obligāti būtu jāuzvar finālā, kas gan varēja arī nebūt smags uzdevums – Saldus un Ozolu vilcēji bija tā nopūlējušies pusfinālā, ka bez ierunām pēc tam zaudēja savos medaļu mačos. Ozoli finālā piekāpās Velkonim, kuram tāpat kopvērtējumā sanāca tikai sudraba medaļa, bet Saldus zaudēja komandai Velkonis/Līvbērze, kas tad arī tika pie bronzas.

Pārējās divās kategorijās iztika bez pārsteigumiem. 720 kg svara kategorijā atkal labāk veicās 640 kg izlases modelim, sauktam arī par komandu Ozoli/Velkonis, tam sekoja Velkonis/Ozoli un Līvbērze, un tieši tāds bija arī kopvērtējuma trijnieks. Tieši tāpat gan posmā, gan sezonā finišēja 580 kg MIX grupas komandas, bet te jāpiebilst, ka Velkonis/Ozoli bija vienīgā ar dāmu sastāvā. Smagākajos svaros ceturtajā vietā ierindojas viesi no Lietuvas – Ainai vilcēji –, tā neizmantojot iespēju kopvērtējumā nonākt labāko trijniekā.

«Kopumā čempionātā esam uzvarējuši vairāk cīņās, taču zaudējumi piedzīvoti finālā, kur tad arī pazuda tas kopvērtējuma zelts. Taču, lai arī medaļas nav tādas, uz kādām cerējām, nevar teikt, ka sajūtas ir sliktas. Čempionāta laikā noteikti progresējām, un tad jau redzēsim, ko tas mums dos Eiropā,» spriež Velkoņa treneris Ainars Zablovskis. Uz Īrijas pilsētu Kaslbāru, kur risināsies kontinenta meistarsacīkstes, vilcēji dosies 4. septembrī, pēc tam nākamajās divās dienās viņi piedalīsies klubu mačos. Izlašu maču paredzēti 8. septembrī, kad pie virves ķersies gan 640 kg, gan 720 kg svara kategorijas komandas.

Zablovskis norāda, ka šīs būs svarīgas sacensības, lai izvērtētu 640 kg izlases nākotni: «Šobrīd grūti pateikt, kā mēs varētu izskatīties uz Eiropas fona gan klubu, gan izlašu sacensībās. Visu parādīs mači, bet, protams, ceram, ka būs labi. 640 kg izlasei tās būs kā ugunskristības un arī pārbaude, vai vispār varam šajā svarā uz kaut ko pretendēt. Plāns bija pacīnīties par dalību Pasaules spēlēs, bet var jau būt, ka mēs vispār ne uz ko nevaram pretendēt un ir jāatgriežas pie tradicionālajām svara klasēm. Sezonas gaitā tā ir daudz iespēlēta, bet tās iespējas kļūs saprotamas tikai mačos, jo citu nopietnu testu līdz šim nav bijis.»

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Janis Zvejnieks 29.08.2019, 19:52:23

    Nu mans dosies atvalinajuma, septembr sakuma un nebus majas.Ja nu vienig Lars,aizbrauks un pakliegs pa musejiem :)bet tie zelt laik,kad Velkon pamatsastav veidoj, veca kalum vieglatlet un ritenbraucej i pagajus.Mums bij kartigs fiziskais tai laika iedzits,tik a undevit un c vitamin,bez kad protein.un musinos vel lidz sim brizam i speks. https://www.youtube.com/watch?v=VP2fPTnt7RY

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: