FK Ventspils futbolisti Eiropas līgas 3. kvalifikācijas kārtu sāka ar zaudējumu 0:3 Portugāles piektajam spēcīgākajam klubam Vitoria, bet pēc mača komandas galvenais treneris Igors Kļosovs atzina, ka visvairāk pietrūka tieši spēļu pieredzes ar šādiem sāncenšiem.

Diskvalificētā Konstantība Mahnovska vietā šajā mačā laukumā viens 21 gadu vecais Vjačeslavs Kudrjavcevs, kurš līdz ar to piedzīvoja debiju Eirokausos. Mača gaitā viņš vairākas reizes glāba komandu, taču arī trīs reizes ielaida bumbu savā cietoksnī. Tiesa, apgalvot, ka kādā no vārtu zaudējumiem būtu vainojams tieši vārtsargs, nevar, drīzāk jau jāpārmet pārējai aizsardzībai, kas ļāva tik bieži traucēt jauno vārtsargu.

Viesi (spēle notika Daugavas stadionā Rīgā, tā kā ventspilnieki bija tikai nosacīti mājinieki) rezultātu atklāja 30. minūtē, bet 50. panāca arī 2:0, taču gan līdz tam, gan pēc labi momenti bija arī Ventspilij, taču tās netika izmantotas. Mača izskaņā portugāļi izvēlās arī trešo reizi, tā faktiski izšķirot jautājumu par uzvarētāju divu spēļu summā.

Pēc mača Ventspils galvenais treneris Igors Kļosovs norādīja, ka Vitoria ir viena no stiprākajām komandām, kas pēdējā laikā nākusi pretī ventspilniekiem un ka komandai ļoti trūkts tieši šādas pieredzes: «Zaudējām ļoti spēcīgam pretiniekam. Viens jautājums ir zināt kā pretinieks spēlē, otrs izdarīt laukumā to, kam esam gatavojušies. Pēdējos gados ar tik spēcīgu pretinieku neesam tikušies, pat Bordeux pērn bija cits līmenis. Ja iespēja spēlēt pret šādiem pretiniekiem būtu regulāri, ja nospēlētu 5, 6, 7, 8 spēles ar šādu pretinieku, mēs kļūtu tikai stiprāki, tāpēc no šī zaudējuma pozitīvs ir tas, ka mācāmies un komanda turpinās progresēt.»

Atbildes spēle Portugālē risināsies 14. augustā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: