FK "Ventspils" futbolisti dalību Eiropas līgā šosezon noslēguši ar pamatīg sagrāvi Portugālē un divu spēļu summā - ventspilnieki "Vitoria" komandai ļāva gūt sešus vārtus, divu spēļu summā kapitulējot 0:9.

Salīdzinot ar komandu pirmo tikšanās reizi, kurā "Ventspils", mājas maču aizvadot "Daugavas" stadionā, piedzīvoja zaudējumu ar 0:3, kurzemnieku starta vienpadsmitniekā bija notikušas trīs izmaiņas, kamēr "Vitoria", kas ar pusotru kāju jau bija kvalifikācijas nākamajā kārtā, pildīja solījumu un savā laukumā izlika spēcīgāko sastāvu jeb bez izmaiņām.

Portugāles vienībai jau otrajā minūtē bija izcila iespēja atklāt spēles rezultātu, kad pēc centrējuma no labās malas pie netraucēta sitiena ar galvu no sešiem metriem tika Džoeps Amoā, bet ganietis nospēlēja tik neveiksmīgi, ka ne tikai aizsita garām, bet arī iedzīvojās savainojumā un laukumu pameta tikai uz nestuvēm.

Mača ritējumu kontrolēja "Vitoria" futbolisti, bet ventspilnieki šķērdēja savas jau tā nedaudzās iespējas. Pretinieki kļūdījās pie sava soda laukuma, bet Lukass Villela no 16 metriem šāva debesīs. Pēc tālas piespēles Tosins Aijeguns ielauzās soda laukumā, bet savaldīt bumbu viņam neizdevās, tādējādi paliekot bez sitiena.

Portugāļiem galvenās iespējas veidojās pēc standartsituācijām, un 28. minūtē "Vitoria" panāca 1:0. Pēc stūra sitiena pie tālā staba pie bumbas tika Davidsons, kura pirmo sitienu bloķēja Rašids Obuobi, otro iespēju atvairīja Vjačeslavs Kudrjavcevs, bet ar trešo piegājienu brazīliešu uzbrucējs trāpīja tālajā stūrī. Pagājušajā sezonā Davidsons Portugāles čempionātā izcēlās astoņas reizes.

Pirmajā puslaikā redzamākais spēlētājs laukumā bija "Ventspils" vārtsargs Kudrjavcevs, kurš tika galā ar vairākiem tālsitieniem un nebaidījās iziet no vārtiem, lai apsteigtu pretinieku uzbrucējus. Viņš bija viens no diviem Latvijas futbolistiem "Ventspils" starta sastāvā. Otrs bija Ingars Stuglis, bet viņu jau 35. minūtē aizstāja Kaspars Svārups.

"Ventspils" izredzes uz labvēlīgu iznākumu pazuda otrā puslaika ievadā, jo "Vitoria" pēc pārtraukuma bija nepieciešamas tikai trīs minūtes, lai dubultotu pārsvaru. Atkal spīdēja Davidsons, kurš no kreisā flanga ielauzās soda laukumā un piespēlēja gar vārtiem. Pie 11 metru atzīmes bumbu sagaidīja Rošinja, kurš trāpīja zem pārliktņa – 2:0. Abu sadarbība nostrādāja arī pēc desmit minūtēm – Davidsons veica reidu pa kreiso malu un piesaistīja visas "Ventspils" aizsardzības līnijas uzmanību, tādējādi labajā malā Rošinja palika viens pats. Atlika apstrādāt piespēli un trāpīt, un portugāļu uzbrucējs bija precīzs – 3:0.

Diemžēl tas vēl nebija viss. 79. minūtē mājinieki izspēlēja stūra sitienu, un nule laukumā nākušais Žuau Tešeira veica skrējienu ar bumbu gar soda laukumu. Viņš izdarīja ne pārāk spēcīgu sitienu tālajā stūrī, tomēr Kudrjavcevs nospēlēja neveiksmīgi un nespēja atvairīt bumbu. Tikai minūtī vēlāk Žuau Pedru panāca jau 5:0 "Vitoria" labā. Pēc piespēles gar vārtiem viņam izdevās apsteigt gan aizsargu, gan vārtsargu, pie bumbas pagūstot pirmajam.

Un pat tad "Vitoria" nebija gana, atkal liekot "Ventspils" aizsardzībai izskatīties kā caurstaigājamai sētai. Aizsardzība uz pusēm tika pārrauta ar tikai divām piespēlēm, un punktu ar sitienu tālajā stūrī pielika Pepē. Tādējādi "Ventspils" piedzīvoja kaunpilnu zaudējumu divu spēļu summā ar 0:9.

Svētdien "Ventspils" atgriezīsies Virslīgas čempionātā un savā laukumā uzņems RFS.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    Margrieta345 14.08.2019, 21:10:58

    Katrs saņem,ko pelnījis.

  • -3
    Jeska 14.08.2019, 21:23:56

    Ar kādu pretinieku Ventspils spēles nākamā kārta ?

  • -1
    karlito 15.08.2019, 08:57:20

    Jānokrata šis kauna traips,un jāspēlē lv čempionātā...bet 2puslaiks vienkarši avārija..

  • -1
    keda 15.08.2019, 09:21:20

    Viss jau pareizi - spēlēja futbolu, nevis turēja nulli. bet nu biški pārvērtēja savas iespējas, kad atkal sāka ar 3 aizsargiem spēlēt... es saprastu , ja rašidu, kurš mazāk spēlējis, paņemtu maļā un Sonijs nolaistos uz viņa malu un dotu vietu pussargam, bet nu likt Ulimbaševam faktiski tikai defā šancēt.. tāpat kā Osipovam.... Visvairāk žēl Kudrjavceva, labs pirmais puslaiks, bet pēc tam zem tanka pameta, nu un pats jau arī kļūdījās no lielās slodzes.

  • 0
    karlito 15.08.2019, 20:48:51

    Ai,keda..2puslaiks bija baigi nefutbolisks.....jo sevišķi mača beigas,domāju ka Metta nospēlētu labāk beigās...nekas personisks,bet tas mudina uz sliktām domām...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: