Bez uzvarām Eiropas čempionātu noslēgusi Latvijas U18 puišu izlase, tā atvadoties no spēcīgākās divīzijās. Pērn šī vecuma grupas komanda spēlēja čempionāta finālā.

U18 juniori ar Kristapu Ķilpu sastāvā Eiropas čempionātā apakšgrupu turnīrā piedzīvoja zaudējumu mačā pret Grieķiju (74:82), Slovēniju (71:73) un Franciju (73:63), un neveiksmju sērija turpinājās arī izslēgšanas spēlēs. Vispirms ar 52:75 tika atzīts nākamo čempionu spāņu pārākums, kas nozīmēja, ka Latvijas juniori nevar pretendēt uz augstāku vietu par devīto, bet galu galā ne tuvu neizdevās tikt arī tai.

Jau nākamajā dienā tika piedzīvota sagrāve pret Vācijas izlasi (57:95), kas nozīmēja, ka komanda ir vienas neveiksmes attālumā, lai izkristu no spēcīgāko sabiedrības. Izdzīvošanas spēlē pretī nāca somi, trīs minūtes pirms mača beigām Latvijas junioriem bija septiņu punktu pārsvars, taču spēle noslēdzās ar sāncenšu izrāvienu 12:3, kas tiem nodrošināja uzvaru ar 85:83.

Pēdējam mačam ar Nīderlandes vienaudžiem lielas nozīmes vairs nebija, Latvijas treneri deva iespēju tiem, kas pirms tam bija spēlējuši mazāk, un tika piedzīvota vēl viena sagrāve – 61:91. Jāatgādina, ka pagājušajā gadā juniori Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba medaļu, taču sastāvs šajā vasarā piedzīvojis iespaidīgas izmaiņas.

Viens no tiem, kurš spēlēja pirms gada un arī šoreiz, bija tieši Ķilps, kļūdams arī par vienu no komandas līderiem. Viņš čempionātu pabeidza ar vidēji spēlē gūtiem 11,4 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm, kas bija labākie rādītāji komandā, bet piespēlēs Ķilps bija trešais labākais visā turnīrā. Vienā no mačiem Kristaps arī sasniedza double-double (pret grieķiem 18 punktu, desmit piespēles), bet vēl divās bija pavisam tuvu šim rādītājam – pret slovēņiem 18 punktu, deviņas bumbas, septiņas piespēles, pret Franciju 15 punkti un deviņas piespēles.

Jāatgādina, ka pēdējā vietā spēcīgākajā divīzijā finišēja arī Latvijas U20 izlase.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: