Šovasar trīs Ventspils Augstskolas studentes apmeklēja nometni Ķīnā, kura tika organizēta sadarbībā ar augstskolas partneriestādi – Konfūcija institūtu.

Viena no Studentēm dalās iespaidos par piedzīvoto: «Studējot Ventspils Augstskolas maģistra studiju programmā Valodas un kultūrvide, bija iespēja divus semestrus apgūt arī ķīniešu valodu un kultūru. Šī bija brīnišķīga pieredze un tieši tāpēc daži no mums izmantoja iespēju piedalīties 2019. gada ķīniešu valodas vasaras nometnē, kuru organizēja Konfūcija institūts. Tā notika Guandžou un Pekinā.

Šajās divās nedēļās mums bija iespēja apmeklēt pārsteidzošās vietas Guandžou un tās apkārtnē, protams, apskatot arī Lielo Ķīnas mūri. Mums bija ļoti interesantas lekcijas un praktiskās nodarbības, piemēram, ķīniešu kaligrāfija, kurā rakstījām ķīniešu hieroglifus un apgleznojām vēdekļus. Ķīniešu valodu mēs mācījāmies Dienvidķīnas Pedagoģiskajā Universitātē. Lekciju beigās mums bija jākārto HSK tests atbilstoši mūsu izvēlētajam līmenim. Apmeklējām arī Pekinas Valodu un Kultūras universitāti un piedalījāmies gan nometnes atklāšanas, gan noslēguma ceremonijā

Tas bija lielisks veids kā iepazīties ar ķīniešu kultūru un saskarties ar tās īsto būtību, ne tikai apmeklējot dažādus tūrisma objektus, bet arī dzīvojot dabiskā ķīniešu kultūras vidē. Mēs satikām cilvēkus, kuri pārstāv šo kultūru, kas tik ļoti atšķiras no mūsu dzīvesveida, mēs runājām ar viņiem, pavadījām laiku kopā, uzzinājām atšķirības starp mūsu kultūrām, saskārāmies ar karsto un mitro klimatu, kas mums bija tik nepierasts.

Vēl viens pieminēšanas vērts aspekts ir ķīniešu pārtika. Neskatoties uz to, ka mums bija dažas teorētiskas zināšanas par ēdienu dažādību, spēja pielāgoties viņu virtuvei bija liels izaicinājums plaši izmantoto garšvielu, porciju lieluma un daudzveidības dēļ. Tie bija garšīgi, kaut arī diezgan atšķirīgi no ēdieniem, kas raksturīgi citām kultūrām.
Ķīna pārsteidza, izbrīnīja un lika mums tajā iemīlēties tādēļ, ka ir tik atšķirīga no jebkuras citas pasaules valsts un kultūras, tāpēc, ja jums kādreiz ir iespēja apmeklēt šo iespaidīgo valsti, esiet atvērti un nevilcinieties to darīt!»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: