Pasaules kausa izcīņu Taizemē sekmīgi uzsākušas Latvijas U19 izlases spēlētājas, kuru kontā trīs uzvaras apakšgrupā un pirmā vieta tajā, tikmēr U20 puiši atvadījušies no spēcīgākās divīzijas.

Spara trenera Matīsa Graudiņa trenētās U19 izlases meitenes pirmajā mačā ar 65:54 pārspētas kanādietes, bet pēc tam ar 74:57 – mājinieces taizemietes. Šorīt meitenes aizvadīja trešo apakšgrupas spēli, tiekoties ar Mozambikas komandu.Lai gan spēli labāk sāka sāncenses, kuras arī pirmo puslaiku noslēdza savā labā (34:32), mača turpinājumā jau veiksmīgāk darbojās Latvijas izlase, galu galā tiekot pie vēl vienas uzvaras - 68:54. Līdz ar to apakšgrupā izcīnīta pirmā vieta, bet astotdaļfinālā 24. jūlijā jāspēlē pret Āfrikas čempioni Mali.

Savukārt U20 izlases puiši Eiropas čempionātu spēcīgākajā divīzijā noslēdza bez uzvarām un nākamajā sezonā būs spiesti spēlēt par vienu līmeni zemāk. Spara pārstāvji Ralfs Ērkšķis un Ralfs Lācis spēlēs iesaistījās epizodiski, bet šobrīd VEF Skolu pārstāvošais ventspilnieks Rodrigo Būmeisters tika pie trešā lielākā spēles laika komandā. Viņš čempionātā atzīmējās ar 5,6 punktiem, četrām atlēkušajām bumbām un 3,6 rezultatīvajām piespēlēm.

U20 meitenēm čempionāts vēl priekšā, un tās aizvada pārbaudes spēles. Divas reizes pēc kārtas tajās izdevies pieveikt Vācijas vienaudzes – 62:55 un 59:45. Ventspilniece Luīze Šepte pirmajā mačā guva astoņus punktus un savāca tikpat daudz atlēkušo bumbu, bet otrajā spēlē izcēlās ar 11 punktiem un piecām bumbām.

Eiropas čempionāts meitenēm U20 vecuma grupā no 3. līdz 11. augustam notiks Čehijas pilsētā Klatovijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: