Basketbola kluba Ventspils noslēdzis divu gadu līgumu ar Ventspils basketbola sistēmas audzēkni Klāvu Čavaru, kurš Latvijas-Igaunijas līgas čempionvienību pastiprinās centra pozīcijā.

Basketbola kluba Ventspils valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics: «Ir labi, ka Ventspils basketbola saimē augušie basketbolisti izlemj atgriezties. Visu šo laiku esam sekojuši līdzi Klāva sekmēm basketbola laukumos, un kā varēja nesekot – savējais. Ceram, tieši Ventspilī, pie trenera Artūra Visocka- Rubeņa, Klāvs spēs realizēt savu potenciālu pilnībā un aizsniegties līdz tam līmenim, kas ļaus viņam nostabilizēties Latvijas nacionālās izlases pamatsastāvā. Tad arī klubā gaidītais sniegums un rezultāts nekur nepaliks.»

Klāvs Čavars ir dzimis un audzis Ventspilī, bijis gan sporta skolas Spars, gan arī Ventspils Augstskolas komandas spēlētājs. Profesionālā basketbolista gaitas Čavars zsāka 2015./2016.gada sezonā, kad pievienojās Liepājas komandai, aizvadot ļoti labu sezonu un tika atzīts par līgas progresējošāko spēlētāju. Pēc tam Čavars pievienojās Spānijas vienības Gran Canaria sistēmai, bet sezonas vidū tiek izīrēts Turcijas klubam Pertevniyal Genclik. Iepriekšējās divas sezonas Klāvs aizvadīja VEF komandā. Čavars bijis regulārs Latvijas jauniešu izlašu dalībnieks.

Basketbola kluba “Ventspils” centra spēlētājs Klāvs Čavars: «Esmu priecīgs atgriezties savā dzimtajā pilsētā un pievienoties Basketbola klubam Ventspils. Izvēlējos pievienoties Ventspij, jo esmu apmierināts ar galvenā trenera Visocka-Rubeņa redzējumu attiecībā uz jauno sezonu, taktiskajām niansēm, kā arī manu plānoto lomu komandā. Lai gan iepriekš nav sanācis sadarboties ar šo treneri, uzskatu viņu par augsta līmeņa speciālistu. Savukārt Ventspils daudzu gadu laikā pierādījis sevi kā ambiciozu un stabilu klubu, tāpēc ar nepacietību gaidu jaunās sezonas sākumu šajā komandā, atgriešanos dzimtajā pilsētā komentē pats basketbolists.

Šobrīd notiek aktīva komandas komplektācija. Šobrīd spēkā esoši līgumi nākamai sezonai ir Mārcim Vītolam, Artūram Grīnbergam, Kristapam Ķilpam, Dāvidam Vīksnem, Jānim Bērziņam, Ronaldam Zaķim, Vladam Mikuļskim un Denisam Vikentjevam, kuriem pievienojies arī Jānis Kaufmanis. Jaunajā sezonā Ventspili vispirms gaida cīņas Čempionu līgā kvalifikācijas turnīrā, kā arī Latvijas-Igaunijas basketbola līgas otrā sezona.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: