Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija visai bargi sodījusi Futbola klubu Ventspils un tā prezidentu Adlandu Šišhanovu, kuram gandrīz līdz sezonas beigām Virslīgas mačus nāksies vērot vienīgi no tribīnēm.

FK Ventspils prezidents pamatīgu troksni sacēla pēc Virslīgas spēles ar Valmiera Glass/ViA. Mača inspektora ziņojumā teikts, ka Adlans Šišhanovs pēc mača rādījis nepiedienīgus žestus mača tiesnešiem, bet pēc tam arī iegājis tiesnešu istabā, kur uzvedies agresīvi. Ventspils prezidents arī izcēlās ar skaļiem paziņojumiem pēcspēles preses konferencē (nav izslēgts, ka par tiem vēl tiks lemts atsevišķi), par ko arī piespriests sods.

280 eiro klubam piešķirts tieši par Šišhanova pēcspēles retoriku, bet vēl 700 eiro prezidentam būs jāsamaksā par, kā teikts lēmumā, agresīvu uzvedību un par aizvainojošu žestu lietošanu. Ventspils prezidents arī līdz 21. oktobrim diskvalificēts no visām LFF organizētām sacensībām, kas nozīmē, ka atrasties tehniskajā zonā un apmeklēt komandu ģērbtuvēs viņš varēs vien pēdējās divās Virslīgas kārtās. Vēl 70 eiro ventspilniekiem jāmaksā par paviršu apsardzes darbību un kārtības nenodrošināšanu.

Tāpat divu spēļu diskvalifikācija un 140 eiro naudas sods piespriests Ventspils kapteinim Jevgeņijam Kazačokam, kurš sodīts par aizvainojošu, nepieklājīgu vārdu, izteicienu lietošanu, kas arī tika minēti mača inspektora ziņojumā.

Jāpiebilst, ka prezidentam izrakstītā soda kvīts ir ar maksimālo summu, ko paredz konkrētais Disciplinārā reglamenta pielikuma punkts un tas pats attiecas arī uz diskvalifikāciju.

Vēl 140 eiro ventspilniekiem būs jāsamaksā par dublieru komandas nopelnītajiem brīdinājumiem 1. līgas-B mačā pret Metta 2 komandu, kas noslēdzās 1:1 un kurā Ventspils 2 spēlētāji tika pie piecām dzeltenajām kartītēm, no kuras divas pārvērtās sarkanajā.

Ar visiem LFF DK 24. jūlija lēmumiem var iepazīties ŠEIT

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -3
    Latvija pāri visām! 25.07.2019, 14:45:32

    Nabaga federācija pelna naudiņu ar sodiem.
    Nu gluži kā valsts orgāni.

  • -1
    Guntars Shenfelds 26.07.2019, 09:02:49

    >>>Kurzemnieks
    Ir sacensību disciplinārais nolikums,kur visa veida pārkāpumi tiek sodīti ar naudas sodu un tā naudiņa aiziet futbola attīstībai.FK Ventspils prezidents tiek sodīts jau otro reizi šajā sezonā ,tāpēc sods ir tik bargs un jāsaka,pelnīts.Tā kā liksim LFF mieru un iemācīsimies kulturāli uzvesties.

  • -1
    еs 26.07.2019, 15:58:06

    ''tā naudiņa aiziet futbola attīstībai''

    Esiet naivs cilvēks.

  • -2
    Latvija pāri visām! 26.07.2019, 11:08:30

    Tātad vajag mainīt nolikumu, lai netraucētu vārda brīvībai.)
    Par izteikumiem un kritiku
    ( arī skarbu ) sodīt nedrīkstētu, ja vien tie nesatur lamu vārdus.
    Nevar būt tā, ka futbolā ir viena neaizskaramo kasta - tiesneši, kas tiesā kā ienāk prātā, bet par to atbild vien savējo ģildei, tātad sev pašiem.
    No šejienes arī rodas vieglprātība, paviršība un varbūt pat apzināta ļaunprātība tiesnešu lēmumos, ja reiz ne par ko nav jāatbild.

  • 0
    еs 26.07.2019, 16:00:05

    Cerams, ka viņam pietiks spēka izdemolēt LFF pīļu dīķi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: