Nedēļas nogalē Ventspils Jaunrades nama zālē ar ātrā šaha turnīru jau trešo gadu pēc kārtas tika godināta trenera un skolotāja Jura Neimaņa piemiņa.

Galvenā organizatora Jāņa Isakova aicināti uz divu dienu sacensībām ar balvu fondu 1200 eiro bija pulcējušies 43 šahisti no sešām federācijām.

Ļoti pārliecinoši turnīru aizvadīja abi galvenie reitingfavorīti IM Rolands Bērziņš (2402) un FM Matīss Mustaps (2462), kā arī FM Ņikita Kuzņecovs (2144). Bērziņš ieguva 10 punktus no 11, nedaudz negaidīti piekāpjoties tikai Jurijam Agafonovam (2096). Savukārt Mustaps, kurš turnīra laikā svinēja savu dzimšanas dienu, zaudēja tikai Bērziņam, ar 9,5 punktiem paliekot otrais. Kuzņecovam trešā vieta, deviņas uzvaras un divi zaudējumi no abiem līderiem.

Labāko sešinieku noslēdza trīs lielmeistare: 7,5 punkti tika Laurai Rogulei (2284), bet pa 7 Danai Reizniecei-Ozolai (2278) un Andai Šafranskai (Francija, 2216). Organizatori bija sarūpējuši 19 dažādas balvas, nosakot labākos arī dažādās vecuma grupās, kā arī sieviešu un ventspilnieku konkurencē. Visas trīs lielmeistares tika vērtētas Open grupā, tomēr Dana kļuva par labāko Ventspils pārstāvi, bet vēl trijniekā tika Isakovs un Andrejs Muravjovs.

Kādreizējā Latvijas pārstāve Šafranska mūsu valstī piedalās turnīros pēc vairāku gadu pārtraukuma. Tā sagadījās, ka viņa tieši šobrīd viesojās Latvijā un atsaucās Isakova aicinājumam uzspēlēt Ventspilī. Sākotnēji bija plānots, ka startēs arī viņas vīrs, lielmeistars Vladimirs Lazarevs, taču viņš bija aizņemts trenera darbā. Šafranska neslēpa savu sajūsmu par aktīvo šaha dzīvi Latvijā, uzsverot lielo turnīru daudzumu, kuros šeit ir iespējams piedalīties.

Visi balvu saņēmēju apskatāmi ŠEIT.

Jau zināms, ka arī nākamgad, 25. un 26.jūlijā, notiks trenera Jura Neimaņa ceturtais piemiņas turnīrs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: