FK Ventspils futbolisti jau trešo reizi šajā sezonā cīnījušies neizšķirti ar Valmiera Glass/ViA komandu, bet šoreiz pēc mača ar skaļiem paziņojumiem par tiesnešu darbu Latvijā un prasībām atkāpties futbola federācijas prezidentam Kasparam Gorkšam klājā nāca kluba vadītājs Adlans Šišhanovs.

Maču aktīvāk sāka ventspilnieki, bet pirmo tiešām bīstamo momentu izveidoja viesi, taču Ēriks Punculis pie tukša vārtu stūra netrāpīja pa bumbu. Mača 20. minūtē viņš gan visu izdarīja precīzi un atklāja rezultātu – 1:0 Valmiera Glass/ViA labā. Tuvojoties puslaika beigām, Ventspils arvien vairāk uzturējās sāncenšu laukuma pusē un regulāri tika pie standartsituācijām, pēc vienas no tādām arī panākot izlīdzinājumu. Lai gan ar pirmo centrējumu soda laukumā efektu panākt neizdevās, bumba tūlīt pat atgriezās pie valmieriešu vārtiem, nonāca pie Eliu, kurš spēcīgi to sita zem vārtu pārliktņa.

Otrajā puslaikā, kas risinājās faktiski nepārtrauktā lietus pavadībā, momenti bija gan vienai, gan otrai komandai, bet pirmie atkal izcēlās vidzemnieki, panākot 2:1. Lai arī viesi turpināja aktīvi traucēt mājiniekiem teju visā laukuma teritorijā, valmieriešu aizsardzībā laiku pa laikam radās robi, taču savus otros vārtus Ventspils guva visai dīvainā veidā. Pie pašas soda laukuma līnijas tika nogāzts Tosins Aijeguns, soda sitienu izpildīja Lukass Villela, bet spēcīgi raidītās bumbas ceļā neveiksmīgi stājās viesu aizsargs Osofu Apia, ievirzot to savos vārtos.

Atlikušajā laikā ventspilniekiem bija labas iespējas arī izraut uzvaru, bet bumba vārtos vairs negāja – trešo reizi šosezon ar valmieriešiem nospēlēts neizšķirti.

Spēles laikā netrūka emociju un abu komandu pretenziju par tiesāšanu, taču pēc mača sevišķi saērcināts par to bija Ventspils prezidents Adlans Šišhanovs, kurš ieradās arī pēcspēles preses konferenci. Viņš ne vien nu jau kārtējo reizi šajā sezonā izteica kritiku par tiesāšanu, bet arī futbola dzīves vadības nevēlēšanos sakārtot šo lietu, kas arī mudinājis pieprasīt LFF prezidenta Kaspara Gorkša atkāpšanos: «Spēlējām pret labu komandu un parādījām īstu kareivju raksturu un vēlmi, spējot atspēlēties, bet diemžēl nevaram šodien iepriecināt savus līdzjutējus ar trim punktiem. Par savu komandu man nav kauna, bet kauns, ka jau pusi sezonas mums nākas spēlēt pret 14 cilvēkiem. Šodien bijām pelnījuši gūt uzvaru. Varbūt tas nebija līdz galam pārdomāts solis, tomēr pēc spēles ģērbtuvē uzrakstīju aicinājumu atstādināt no amata Gorkšu un tagad jūsu acu priekšā kļūšu par pirmo, kurš to paraksta. Cilvēki ziedo sporta veidam savu naudu un veselību, bet šis cilvēks nespēj vadīt federāciju. Kaspar, nožēloju, ka savulaik paudu tev atbalstu. Ļoti nožēloju, ka tu šobrīd esi federācijas prezidents. Aicinu visus sekot manam piemēram – lūdzu, nebalsojiet par šo cilvēku, septembrī savāksimies un izlabosim to kļūdu, kurai vārds ir Kaspars Gorkšs.»

Ventspils prezidents arī uzsvēra to, ka neviens acīmredzot nevēlās neko mainīt sistēmā, jo sezonas gaitā ventspilnieki vairākas reizes norādījuši uz tiesnešu lēmumiem, demonstrējuši video, tajā skaitā arī Gorkšam, bet nekādas reakcijas nav. «Viens var atļauties pielikt puslaikam divas minūtes, bet atļaut nospēlēt četrus, cits identiskās situācijas uz vieniem vārtiem pendeli dod, bet uz otrie ne. Esam norādījuši uz to visu, bet nekas jau nemainās. Tāpēc esmu nācis pie secinājumu, kā tas viss tiek darīts tīšam. Piemēram, mums ir pierādījumi, ka tiesnesis Maļcevs pirms sezonas tikās ar kādas komandas pārstāvjiem. Ja tā tas tagad notiks, tad vajag laicīgi izziņot spēles noteikumus, es arī palielināšu budžetu un maksāšu tiesnešiem. Tiešām tas ir tas, kas ir nepieciešams? Federācija var lepoties par komandu spēli Eirokausos, līmenis aug, tāpēc es nesaprotu, kāpēc to visu vajag sabradāt,» Šišhanovs pēc spēles bija ļoti emocionāls.

Šišhanovs pagājušajā sezonā par vēršanos pret tiesnešiem saņēma viena mēneša diskvalifikāciju, bet šosezon jau bija diskvalificēts uz trim spēlēm, bet soda naudu par izteikumiem tika piešķirta arī galvenajam trenerim Igoram Kļosovam.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -2
    Jeska 22.07.2019, 11:23:15

    Ja no diviem metriem nevar trāpīt tukšos vārtos tad arī tiesneši vainīgi?

  • -1
    keda 22.07.2019, 13:11:53

    Šķiet jau nu, ka bišķu pa traku tieši pēc šī mača tā uzvilkties. Bet par ko 100% piekrītu, tas ir par tiesnešu svēto statusu. Bija kāds laiks, kad pie protokola varēja redzēt arī inspektora likto atzīmi par darbu, kas ar laiku pazuda. Bet ja Adlanam ir taisnība, ka fkv sūta video un norāda uz strīdīgiem momentiem, bet tiesnešu ģilde vienkārši nekā nereaģē, tad tas nav normāli. Man pat šķiet, ja būtu kaut kādi izskaidrojumi, kāpēc lemts tā vai šitā, nebūtu tādu paziņojumu, lai arī joprojām liktos, ka soģi pret viņiem. Valmiera jau ari vakar protestēja.

  • -2
    Latvija pāri visām! 22.07.2019, 15:18:38

    Apriebies LV futbola tiesnešu mafijas bezpriģels,
    kuriem par savām kļūdām un simpātijām nekad nav jāatbild.
    Gorkšam kā bijušajam futbolistam nu gan vajadzētu piemist veselīgai vēlmei nolikt šos pie vietas.

  • 0
    еs 22.07.2019, 15:34:55

    Bet arī klubam būtu jāatbild par to, ka:

    1. šobrīd (eirokausu laikā!) ar komandu strādā tikai divi treneri (būtu vajadzīgi vēl asistens + fiziskās sagatavotības treneris);
    2. kluba vietnē pirms spēles nebija informācijas par jaunpienācēju Palavandišvili.

  • -1
    еs 22.07.2019, 15:44:00

    Pat ja Ļašenko kļūs par LFF prezidentu, tiesnešu korpusā diez vai kas mainīsies.

    Te ir jābūt merkantīlām interesēm: ja LNK Group (Ļašenko) ir gatavi uzcelt mākslīgo apgaismojumu OC Ventspils stadionā, tad ir vērts viņus atbalstīt.

  • 0
    keda 22.07.2019, 16:01:14

    Laba doma :D

  • 0
    karlito 22.07.2019, 19:03:57

    Paklausoties kluba prezidentu,šķiet,ka ka kaut kādi melnie spēki apsēduši fk Ventspils...Ja būtu vakar tos golus tukšos vārtos sasituši,varbūt arī tiesneši nebūtu tik melni...Nav virslīgā tāda komanda,kura nebūtu lamājusi tiesnešus,tie šogad nepatīk nevienam...Bet tam visam jāstāv pāri,ja reiz esat profesionāļi,spēlējiet realizējiet savus momentus un uzvaras būs...savādāk jau šķiet ka tam sliktam dancotājam kaut kas traucē...Protams,tiesnešu darbs ir jāizvērtē tiem kas to vērtē,un soģu ''bezpriģels''ir jāizbeidz,tam visam es piekrītu..bet ir jāspēlē tā,lai tiesnešu kļūdas neko daudz neizšķirtu...Lai veicas,vakar spēle tiešām bija skatāma,jo sevišķi 2puslaiks,tā turpināt un uzvaras būs...un brauksim uz Portugāli!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: