Zviedrijas pilsētā Borusā turpinās Eiropas čempionāts vieglatlētikā U20 vecuma grupā, kuru teicami sākusi ventspilniece Rūta Lasmane, trīssoļlēkšanas sacensībās droši sasniedzot finālu.

19 sportistes bija sadalītas divās kvalifikācijas grupās, bet fināla sasniegšanai bija nepieciešams sasniegt kvalifikācijas normu, kas bija 13,10 metri vai iekļūt starp 12 labāko rezultātu īpašniecēm.

Rūta Lasmane kvalifikācijas sacensībās lēca tūlīt aiz galvenās favorītes (šosezon 14,16m, personiskais rekords 14,18m) un pašreizējās pasaules čempiones, bulgārietes Aleksandra Načovas, kas jau pirmajā mēģinājumā finālu sasniedza pārliecinoši – 13,76m. Tik pat droši kvalifikācijas normu jau pirmajā mēģinājumā sasniedza arī Lasmane, lecot 13,24m, bet trešā to paveica grieķiete Spiridula Karidi, kas savā pēdējā un vienīgajā veiksmīgajā lēcienā gandrīz atkārtoja personisko rekordu (13,63).

13 metrus izdevās sasniegt vēl divām sportistēm , bet pēdējā kvalifikācijas pārvarēja itāliete Veronika Zanona ar 12,69m tālu lēcienu.

Finālsacensības risināsies sestdien, ap pulksten 19.20 pēc Latvijas laika.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: