Latvijas U19 vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Artūrs Visockis - Rubenis ir nosaucis sastāvu, kas dosies uz Pasaules kausa izcīņu. Viņu vidū arī divi Sporta skolas “Spars” un Basketbola kluba "Ventspils" sistēmas audzēkņi Ričards Vitoļskis un Dāvids Vīksne.

Pirmssvētku dienās Rīgā notika starptautisks turnīrs, kur piedalījās komandas no Ķīnas, Lietuvas, Austrālijas, Krievijas, Latvijas (visas U19 izlases) un Igaunijas U20 izlase. Latvijas izlase tikās ar Austrālijas komandu un Igaunijas U20 izlasi, abās spēlēs ciešot neveiksmi ( 61:85; 60:69). Ventspilnieki aizvadīja katrs pa vienai spēlei. Vīksne devās laukumā spēlē pret Austrāliju, kur guva divus punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, bet Vitoļskis devās laukumā pret Igaunijas U20 izlasi, kuri pretinieku grozā sameta septiņus punktus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles.

Visockis- Rubenis atzina, ka ar Austrālijas izlasi iznāca ļoti vērtīga jauna pieredze un lielisks materiāls, lai sagatavotos jau drīz paredzētajai spēlei Pasaules kausa izcīņas turnīrā: "Austrālieši, tāpat kā mūsu pirmie pretinieki Mali basketbolisti spēlē citādi nekā Eiropas komandas un labi, ka to uz savas ādas izjutām jau tagad. Aizsardzībā viņi cenšas spēlēt ļoti aktīvi, daudz palīdzot cits citam. Vajadzīga laba bumbas kustība, taču šajā mačā mēs spēlējām pārāk statiski. Tāpēc bija daudz kļūdu un sarežģītu metienu. Arī uzbrukumā austrāliešiem ir daudz kustību bez bumbas, nestandarta darbību. Mēs šoreiz nospēlējām slikti, Austrālijas izlase – ļoti labi. Varam progresēt. Pret Igauniju daudz ļāvu spēlēt puišiem, kuri iepriekš laukumā bija mazāk. Atpūtās Artūrs Kurucs un Dāvids Vīksne. Otrdien pēdējā pārbaudes mačā ar Ķīnu spēlēs visi 12, kas dosies uz Pasaules kausa izcīņu."

Kandidātu sarakstā bija iekļauts arī Agris Stankevics, bet viņš netika iekļauts izlases pamatsastāvā mikro traumu dēļ.

Dāvidu Vīksni un Ričardu Vitoļski ikdienā trenē “Ventspils augstskolas” un Sporta skolas “Spars” treneri Matīss Graudiņš un Edgars Seredjuks.

U19V Pasaules kauss, 29. jūnijs - 7. jūlijs, Herakliona (Grieķija)

A grupa

B grupa

C grupa

D grupa

ASV

Latvija

Argentīna

Francija

Lietuva

Austrālija

Grieķija

Serbija

Jaunzēlande

Kanāda

Krievija

Puertoriko

Senegāla

Mali

Filipīnas

Ķīna

1. posms

29. jūnijā plkst.13:15 Latvija - Mali

30. jūnijā plkst.16:00 Latvija - Austrālija

2. jūlijā plkst.18:15 Latvija - Kanāda

Izslēgšanas turnīrs

3. jūlijā astotdaļfināli (A1-B4, A2-B3, B1-A4, B2-A3, C1-D4, C2-D3, D1-C4, D2-C3)

5. jūlijā ceturtdaļfināli par 1.-8., 9.-16. vietu

6. jūlijā pusfināli

7. jūlijā finālspēles

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: