Aizvadītā nedēļas nogalē Latvijas U14 puišu basketbola izlase piedalījās Baltijas kausa izcīņā un kļuva par šī turnīra uzvarētājiem. Latvijas izlases sastāvā tika iekļauts arī Sporta skolas “Spars” audzēknis Toms Salnājs. Turnīrs norisinājās Igaunijas pilsētā Paidē.

Latvijas izlases puišu komanda bija pārliecinoši labākā visās spēlēs, vispirms tiekot galā ar Igaunijas U14 izlasi ar rezultātu 90:65. Vēl pārliecinošāk uzvaru svinēja pār – Tallinas TTU basketbola skolas U15 grupas komandu ar rezultātu 100:58, bet noslēdzoša kārtā nekādas cerības neatstāja Lietuvas vienaudžiem, kuri tika uzvarēti ar rezultātu 88:47.

Toms Salnājs izlases sastāva devās laukumā visās trīs spēlēs, vidēji katrā spēlē gūstot 7,7 punktus, izcīnot sešas atlēkušās bumbas un atdodot 1,7 rezultatīvas piespēles. Salnājam šī ir debija izlases sastāvā. Kā zināms, tad Latvijas U14 izlase ir jaunākā vecuma grupa, kura veido izlases sastāvu no Latvijas sporta skolām un klubiem gan puišu, gan meiteņu sastāvos.

Latvijas U14 izlases galvenais treneris Mārtiņš Fomins atzīmēja, ka visi spēlētāji aizvadītās spēlēs tika pie spēles minūtēm un guva pirmos punktus izlase sastāvā:

“Visās spēlēs bija uzstādījums aktīvi spēlēt aizsardzībā, sedzot pretiniekus no gala līnijas. Līdzvērtīgais sastāvs deva iespēju izturēt šādu stilu visu spēles laiku un tas nostrādāja. Neļāvām pretiniekiem sajusts spēles garšu, savukārt pašiem veiksmīgās epizodes deva papildu enerģiju. Visās spēlēs jau pirmajā puslaikā izdevās panākt nopietnu pārsvaru.

Šoreiz komandā nebija izteiktu centra spēlētāju, tomēr kopīgiem spēkiem groza apakšu nosargājām. Puikas ir talantīgi, ar pietiekami labiem augumiem, taču visiem vēl jāpilnveidojas visos virzienos – tehnikā, taktikā, fiziskajā sagatavotībā.

Arī jāspēj pieņemt savas lomas komandā, kas izlasē var atšķirties no tām, kādās pierasts darboties savās sporta skolās. Jāpielāgojas treneru uzstādījumam, jāsaprotas ar jauniem partneriem, jāiemācās ar maksimālu atdevi nospēlēt ierobežotu spēles laiku.

Prieks par uzvarām, taču tās jānovērtē objektīvi, jo šajā vecumā neviens vēl nav nobriedis gatavs meistars. Šoreiz spēles pavērsām mums izdevīgā virzienā, bet, ja izdarīsim nepareizus secinājumus, nākamajā reizē jau var būt cits iznākums.”

Tomu Salnāju ikdienā Sporta skolā “Spars” trenē Jānis Zemels.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    ayk 18.06.2019, 14:23:49

    Prieks par Tomu!
    Pēdējā teikumā trenera uzvārdā ir kļūda.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: