Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kontroles pasākumus Ventspils ostā un uz austrumu robežas, atklājušas lielu daudzumu kontrabandas cigarešu, informēja VID.

Kādā kravas transportlīdzeklī deklarēto preču vietā atradās 2 100 000 (105 000 paciņas jeb 10 500 bloki) cigarešu, bet divos vieglajos automobiļos izveidotās slēptuvēs - kopumā 101 640 (5082 paciņas jeb 508 bloki) cigarešu.

7. jūnijā Ventspils ostas muitas kontroles punkta amatpersonas, veicot transportlīdzekļu kontroli pirms to uzbraukšanas uz prāmja, kas kursē no Ventspils uz Zviedrijas ostas pilsētu Nīnashamnu, padziļinātai pārbaudei novirzīja kādu Lietuvā reģistrētu kravas automobili. Pavaddokumentos bija norādīts, ka tajā atrodas salikta krava - metāla skapji un minerālmēsli, ko bija plānots nogādāt Norvēģijā.

Transportlīdzekļa pārbaudes laikā darba suns izrādīja interesi par kravas nodalījuma priekšējo daļu. Atverot kravas telpu, muitas amatpersonas tajā konstatēja ar baltas krāsas iepakojamo materiālu aptītas kartona kastes. Attaisot vienu no kastēm, tajā tika konstatētas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Muitas kontroles rezultātā tika izņemtas 1 500 000 cigaretes "Winston" ar Baltkrievijas akcīzes markām un 600 000 cigaretes "L&M" bez akcīzes markām.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvo pārkāpumu lietā. Lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    Vilis Skuja IV 11.06.2019, 15:50:40

    Redz,zviedri un norvēģi arī labprāt pīpētu lētākus smēķus.Ne tikai mūsu valdība nodarbojas ar laupīšanu,uzliekot ikdienas pieprasījuma precei mežonīgu nodokli...
    Un suns-slikts suns!!!

  • 0
    Frīdis 11.06.2019, 22:56:07

    Nepērciet tautieši dārgo un nekvalitatīvo kontrbandu! Bet neļausim arī mūsu nekrietnajai valstij mūs apzagt, aplaupīt . Audzēsim paši . Bet ne katrs var izaudzēt .
    Došu padomu ! Ierakstam Googlē - ebay euro tabak ... aina paveras iepriecinoša 1kg tabakas lapu (aptuv.60 cigareš,pac) maksā tikai 13 eiro Par kurjera piegādi no Vācijas 3dienu laikā tikai 8 eiro, neatkarīgi no kg. To pašu lētāko gan neieteiktu. Un jāskatās ir fermentēta vai nav. Lai veicas !

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: