Sestdien kārtējo Virslīgas čempionāta spēli aizvadīs Ventspils futbolisti, savā laukumā uzņemot šīs sezonas pārsteigumu Valmieru Glass/ViA un cenšoties pierādīt, ka pēdējā laika bālais sniegums ir bijis tikai mirkļa vājums.

Iepriekšējās divās spēlēs (ar Jelgavu mājās 1:1, ar Mettu viesos 1:2) ventspilniekus cīņā veda galvenā trenera pienākumu izpildītājs Igors Kļosovs, kurš nu arī oficiāli apstiprināts galvenā trenera amatā un sola darīt visu, lai komanda pārvarētu krīzi: «Pašreiz spēļu grafiks ir ļoti sarežģīts, paužu nav, bet visi spēlētāji strādā ļoti atbildīgi un savākti, neviens nedomā nolaist rokas. Šie puiši ir gatavi arī tālāk cīnīties un izlabot to, ko vajag izlabot. Esmu pārliecināts, ka kopā mums tas ir pa spēkam. Bez brīvdienām, ar maksimālu pašatdevi un tikai caur darbu – tā pašreiz darbojas FKV. Kā jau teicu pēc iepriekšējās spēles, mūsu uzvaras smaržos pēc sviedriem.»

Iepriekšējā spēle lika uzdot ļoti daudz jautājumu gan par kopējo komandas sniegumu un uzdevumiem, gan par spēlētāju attieksmi. Protams, Ventspils šobrīd pārdzīvo krīzi, bet tikai laiks rādīs, vai komanda ir gatava un vai tai vispār ir vēlme no tās arī trausties ārā. Ventspilnieki jau piedzīvojuši četrus zaudējumus, kas ir tieši tikpat, cik visā pagājušajā sezonā kopā, bet neizšķirtu, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir par diviem mazāk.

Kā attaisnojumu var minēt to, ka šogad čempionāts vispār izvērsies pārsteigumiem bagāts, jo kurš gan varēja iedomāties, ka Ventspils sestdienas pretinieki valmierieši pēc desmit mačiem būs trešie un tikai par punktu no viņiem atpaliks daugavpilieši? Un vispār – Ventspils līdzjutēju gaušanās par komandas izgāšanos sezonas sākumā šķiet kaut kas pavisam dīvains, ja paskatāmies uz tabulas pēdējo vietu, kurā atrodas... FK Liepāja! Tā jau tas viss arī ir, plus vēl klāt nāk psiholoģiskais spiediens, ko arī kā vienu no problēmām, kas tuvākajā laikā jāpārvar, min Kļosovs, taču, lai kaut kas mainītos uz pozitīvo pusi, nepietiek tikai ar solījumiem neatteikties no iepriekš nospraustajiem mērķiem.

Šajā sezonā ir bijusi spēle ar RFS, ko komanda aizvadīja vienkārši lieliski, un otrā apļa spēle ar Mettu, kurā futbola bija ļoti maz. Vai mača ar Jelgavu izskaņa, kad talantīgi tika noraktas vairākas iespējas, it kā spēlētāji būtu sanākuši kopā tikai pirms mača un vēl nepazītu cits citu. Vēl gan jāpiemin, ka komandu skāruši arī savainojumi – spēlēt nevar Abdulagafars Mamā un Anastasijs Mordatenko, tikko no traumas atlabis Ņikita Koļesovs –, bet pirmo reizi kopš pagājušās sezonas pirmās puses pieteikumā atgriezies cits aizsargs – Rašids Obuobi. Mačā ar valmieriešiem diskvalifikācijas dēļ spēlēt nedrīkstēs Kaspars Svārups (sakrājis trīs brīdinājumus).

Toties Tamaza Pertijas trenētie valmierieši turpina lidot. Iepriekšējā kārtā jau otro reizi sezonā tika pieveikti pašreizējie čempioni – Riga FC spēlētāji –, bet kopumā komandas rēķinā ir piecas uzvaras un 17 punktu. Lai arī vidzemnieki šobrīd ieņem trešo vietu, bet ventspilnieki ir sestie, nav šaubu, ka tieši šis mačs ir lieliska iespēja atgūt ticību saviem spēkiem. Galu galā starp komandām ir tikai četri punkti, Valmierā tās cīnījās neizšķirti 1:1, bet Ventspilī favorītu statusā jābūt tieši mājiniekiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: