BK "Ventspils" basketbolisti Latvijas čempionāta finālā trešajā mačā savā laukumā ar 77:81 piekāpās VEF, sērijā atkal nonākot zaudētājos (1:2). Ceturtā spēle otrdien risināsies Rīgā.

1. ceturtdaļa. Pirmos punktus spēlē gūst Arledžs, bet ar tādu pašu metienu no groza apakšas atbild arī Zeks. Lomažs trāpa pustālo metienu, nopelnot Atem pirmo piezīmi, ko pārvērš precīzā soda metienā. Precīzs no soda metienu līnijas ir Māris Gulbis (7:2). Ventspilnieki pagaidām neveiksmīgi uzbrūk no tālās distances un netiek arī pie atlēkušām bumbām, tikmēr VEF Rīga izlīdzinājuši rezultātu (7:7). Džonsons pievieno savus pirmos punktus pēc caurgājiena, bet precīzs ir arī Ate. Gulbim un Zaķim padodas laba izspēle, kur pēdējais triec bumbu grozā no augšas (11:9). Zaķis papildina rezultātu ar vienu soda metienu, otru met garām, bet atlēkušo bumbu izcīna Jakovičs un trāpa no groza apakšas. Vefieši izmanto pieļautās ventspilnieku kļūdas, pārvēršot tos punktos, samazinot atkal rezultātu starpību līdz minimumam (14:13). Beidzot tālmetieni lido grozā Jakovičam. Ceturtdaļa noslēdzas ar Ventspils vadību 22:17.

2. ceturtdaļa. Bērziņš sāk ar labu darbību aizsardzībā, piespiežot kļūdīties Gražulim, nostaigājot, bet Jakovičs pievieno 2 punktus pēc caurgājiena. Dramē īsā laikā nopelna divas piezīmes un tiek nosēdināts uz rezervistu soliņa. Jakovičs ir precīzs abos laukuma galos, vispirms pārtver piespēle, pēc tam pārvēršos to 2 punktos ātrā uzbrukumā (30:23). Pēc tam Jakovičs trāpa vēlreiz tālmetienu, nopelnot jau savu 15. punktu. Ventspils turpina spēlēt acīgi aizsardzībā, šoreiz bumbu pārtver Džonsons, ātrā uzbrukumā Jakovičs met garām tālmetienu, bet atlēkušo bumbu izcīna Arledžs, 2 punkti un + 10 (35:25). Pirmie punkti arī Vītolam, kurus trāpa no tālmetienu līnijas. Pēdējās ceturtdaļas minūtēs iniciatīva pieder rīdziniekiem, kuri atspēlē 7 punktus (38:35). Dramē pievieno 2 punktus, nopelnot Gražulim 3. piezīmi, bet Andrejs otrā zāles galā labo kļūdu, atpelnot 2 punktus ar bumbas triecienu grozā no augšas.

Džonsons izkārto sev caurgājienu un trāpa no groza apakšas, noslēdzot puslaiku ar rezultātu 42:37. Pēc pirmā puslaika rezultatīvākais vīrs Ventspils komandā ir Ingus Jakovičs ar 15 punktiem, bet VEF Rīga Andrejs Gražulis ar 12 punktiem.

3. ceturtdaļa. Zaķis sāk ar diviem rezultatīviem uzbrukumiem, kamēr VEF atbild ar vienu tālmetienu un precīzu uzbrukumu no groza apakšas (46:43). Jakovičs un Džonsons nokārto vēl divus punktus, bet precīzs atkal ir arī Zeks divus uzbrukumus pēc kārtas, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam (48:47). Štelmahers uzreiz pieprasa minūtes pārtraukumu. Lomažs līdz šim bija guvis tikai 3 punktus, bet to labo ar tālmetienu. Ventspils pagalam aizsardzībā netiek galā ar Zeku, kurš turpina saimniekot zem mājinieku groza, gūstot punktus (51:49). Misters trāpa divus no trim soda metieniem, izlīdzinot rezultātu (51:51). Lomažs vēlreiz ir precīzs no tālmetienu līnijas un ventspilniekiem atkal + 4 (55:51). Rezultāts ilgāku laiku ir iestrēdzis un abas komandas sāk nervozēt, parādoties nevajadzīgiem asumiem. Jau vairākas minūtes rezultāt atzīme nav mainījusies, jo abas komandas netiek pie brīviem un precīziem metieniem. To izkustina Mejeris ar precīzu caurgājienu uz grozu apakšu, bet Lomažs trāpa vēl vienu tālmetienu. Jakovičam precīzi 2 punkti pēc ātrās pārejas, bet pēc tam viņš nokārto 2 precīzus punktus arī Zaķim. Ceturtdaļa noslēdzas ar rezultātu 62:53.

4. ceturtdaļa. VEF sāk ar tālmetienu, bet Zaķis atbild ar 2 punktiem no groza apakšas. Abu komandu izpildījumā aiziet aizvien fiziskāka un pārkāpumiem bagātāka spēle, kas robežojas uz nesportisku piezīmju robežas. Jāpiezīmē, ka spēle tiek slikti kontrolēta, kas noved pie nevajadzīgiem asumiem. Ventspilnieki ir guvuši tikai 2 punktus ceturtdaļā, kamēr VEF jau 7. Gražulis panāk izlīdzinājumu (64:64), bet beidzot punktus gūst arī ventspilnieki Dramē izpildījumā. Kosijs izvirza VEF komandu vadībā ar tālmetienu, bet to atkal atkaro Dramē (68:67). Džonsons svarīga brīdī pieļauj kļūdu, nostaigājot. Gražulis precīzs no soda metienu līnijas, bet Vītols trāpa ļoti svarīgu tālmetienu un neizšķirts (72:72). Lomažs aizmet garām tālmetienu, bet Zeks trāpa svarīgu metienu no spēles. Ventspils savu uzbrukumu atdot Džonsona rokās, bet viņš aizmet garām, kamēr VEF trāpa tālmetienu un ventspilniekiem – 5 (72:77). Jakovičs ātri atkaro 2 punktus. Vītols nopelna piezīmi, bet VEF ir precīzs no soda metienu līnijas. Jakovičs trāpa tālmetienu, bet atkal sodi jāmet VEF, kas ir precīzi. Tomēr VEF izdodas pārsvaru noturēt un uzvarēt visā spēlē ar rezultātu 77:81. Pēdējā spēles ceturtdaļa arī bija noteicošā, kura ventspilnieki zaudēja šo spēli, nospēlējot ar rezultātu 15:28.

BK “Ventspils” rindās rezultatīvākais spēlētājs ar 22 punktiem, 6 atlēkušām bumbām un 4 rezultatīvām piespēlēm ir Ingus Jakovičs, 15 punktus pievienoja Ronalds Zaķis, bet 12 punkti Rihardam Lomažam.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: