Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija izskatījusi FK Ventspils protestu par tiesnešu darbību mačā ar FK Jelgava, taču apmierinājusi tikai vienu no prasībām.

Atcelta aizsarga Dmitrija Litvinska dzeltenā kartīte par spēli ar roku, kuras acīmredzami nebija. Toties atstāta spēkā Intaram Stuglim piespriestā divu spēļu diskvalifikācija par noraidījumu nopelnīšanu, kā arī diskvalifikācija piespriesta diviem kluba darbiniekiem: vienas spēles diskvalifikācija un 70 eiro sods piešķirts direktoram Andrejam Butrikam, bet divu spēļu diskvalifikācija un 140 eiro sods – administratoram Nikolajam Djakinam.

Interesanti, ka divu spēļu diskvalifikācija un 140 eiro soda nauda piespriesta arī Mettas galvenajam trenerim Andrim Rihertam, kurš pēc uzvaras pār ventspilniekiem sāncenšu virzienā izkliedza lamuvārdus pat trīs valodās.

Pēc spēles Rīgā šobrīd jau Ventspils galvenais treneris Igors Kļosovs visai skarbi komentēja nepieciešamību iesniegt protestu par tiesnešu darbu:«Dažas lietas, manuprāt, ir absurdas. Nevar būt tā, ka cilvēks, kurš diennakti iepriekš ir tiesājis spēli Daugavpilī, nākamajā dienā tiesā spēli pie mums Ventspilī. Absurds! Tikpat labi mūsu futbolistu, kurš šodien nospēlējis 90 minūtes, varētu rīt nosūtīt uz dublieru spēli pasēdēt uz rezervistu soliņa. Tas ir absurds pašā saknē! Jā, viņam bija jāpilda ceturtā tiesneša funkcijas, taču tie cilvēki, kuri nozīmē viņu par ceturto tiesnesi, zina, ka galvenā tiesneša traumas gadījumā laukumā izies ceturtais tiesnesis? Viņiem tas taču jāsaprot, un kāda starpība, cik bieži tas notiek? Ir stabilitātes un saprāta principi! Reizi dažos mēnešos jebkurā čempionātā tiesneši gūst savainojumus. Arī izlašu mačos tiesneši gūst savainojumus. Šādos gadījumos vietā neliek tiesnesi, kurš tiesājis pirms tam. Mums ir tikai četri tiesneši?! Četri galvenie tiesneši? Virslīgā divas spēles ir vienā dienā un divas nākamajā. Un ir tikai četri galvenie tiesneši? Tas ir absurds! Man liekas, viņi ir noteikuši kārtību, kas saprotama tikai viņiem pašiem. Taču šī kārtība ir absolūti neloģiska un neattaisnojas. Manuprāt, protestā arī tas ir norādīts un varbūt tas liks cilvēkiem pret to attiekties citādi. Sliktākais, ka nav kontakta. Tiesnešu kolēģija dzīvo savu dzīvi un uzskata, ka viņiem ir taisnība. Nevēlas ar klubiem kontaktēties, nevēlas neko paskaidrot. Tāpat viņi nevēlas informēt, vai un kā viņi strādā ar tiesnešiem. Ja tiesnesis ir pieļāvis kļūdu, mums tas ir jāzina. Mums nav jāzina, vai tiesnesis ir par kļūdu nošauts, mums nav jāzina detaļas, taču gribam saprast vismaz principu. Citādi ir tā: «Mums viss ir labi, mēs tikām skaidrībā.» Kā jūs tikāt galā? Vai samazinājāt vērtējumu tiesnesim? Kad samazinājāt? Dīvainas lietas. Viņi piesedzas ar savu konvenciju, bet, ziniet, tā ir kā Viduslaiku indulgence. Respektīvi, kaut kas notiek un var piesegties. Normālā sabiedrībā tā tam nav jānotiek. Manuprāt, šādas lietas plašākā lokā jāapspriež.»

Disciplinārlietu komisija komentēja arī šos izteikumus: «Vēršam vērst FK Ventspils uzmanību uz to, ka tiesnešu nozīmēšana uz LFF organizēto sacensību spēlēm ir LFF Tiesnešu komitejas kompetencē, par ko gala lēmumu pieņem LFF tiesnešu pārraudzības eksperts Alans Snodijs. Papildus tam FIFA un UEFA tiesību akti aizliedz jebkādas ietekmes pieļaušanu no futbola klubu puses attiecībā uz jautājumiem, kas saistīti ar tiesāšanas organizēšanu, un LFF pienākumus ir ievērot iepriekšminētos tiesību aktus.»

Jau sestdien Ventspils aizvadīs kārtējo Virslīgas maču, savā laukumā uzņeot Valmiera Glass/ViA komandu, bet šo spēli nāksies aizvadīt bez uzbrucēja Kaspara Svārupa, kurš šosezon jau sakrājis trīs brīdinājumus, par ko saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Latvija pāri visām! 16.05.2019, 16:18:49

    Šāds sistēmisks tiesnešu 'bezpriģels' būtībā ir daudz sliktāka lieta par vnk vāju spēli.
    To var salīdzināt tikai ar spēļu sarunāšanu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: