FK Ventspils futbolisti šodien aizvadīs kārtējo Virslīgas spēli, savā laukumā uzņemot līdz šim perfekti spēlējušo komandu RFS, kas līdz šim uzvarējusi visos septiņos savos mačos.

Pēdējās sezonās tieši ar šo Rīgas komandu ventspilniekiem čempionāta izskaņā nākas cīnīties par konkrētu vietu. Pērn Ventspils apsteidza RFS cīņā par sudraba medaļu, bet vēl pirms gada izstūma rīdziniekus no Eiropas kausa dalībnieku skaita, ierindojoties ceturtajā vietā. Šo sezonu jau ievērojami veiksmīgāk sācis Rīgas lielklubs, demonstrējot visproduktīvāko spēli. RFS futbolisti ne vien uzvarējuši septiņos mačos pēc kārtas, bet arī guvuši visvairāk vārtu – 15. Arī aizsardzība komandai ir viena no labākajām līgā, jo trīs mačos izcīnīta sausā uzvara un kopumā ielaisti vien pieci vārti. Ventspilij šajos rādītājos ir līdzsvars, jo komanda gan guvusi septiņus vārtus, gan tikpat daudz ielaidusi, pa reizei pamanoties gan neiesist, gan neielaist.

Līdz šim vienīgais mačs, kurā Dejana Vukičeviča komanda palika bez gūtajiem vārtiem, bija cīņa viesos ar Riga FC, kurā tika piedzīvota neveiksme – 0:2. Iepriekšējā kārta ventspilniekiem bija brīva, bet RFS tikās tieši ar Riga FC un svinēja drošu uzvaru ar 3:1, sagādājot čempioniem otro zaudējumu. Rezultātu atklāja Slovākijā dzimušais austrietis Tomāšs Šimkovičs, kuram tas bija jau ceturtais vārtu guvums sezonā, bet divas reizes īstajā laikā bija cits Tomāšs, arī slovāks, – Malecs. Ar precīziem sitieniem čempionāta līderu rindās izcēlušies septiņi spēlētāji, starp kuriem ir arī pagājušās sezonas Ventspils aizsardzības balsts Vitālijs Jagodinskis. Ventspilnieki sešos mačos izcīnījuši astoņus punktus, kas ļauj ieņemt ceturto vietu, no trijnieka (Valmieras) atpaliekot par diviem punktiem, bet par vienu apsteidzot piektajā vietā esošos daugavpiliešus. Interesants un nebijis fakts ir kāds cits – tikai par diviem punktiem Ventspils šobrīd apsteidz pēdējā vietā esošo Spartaku, bet seši punkti ir vēl trīs komandām.

Līdzšinējā statistika un komandu sniegums liek nešaubīgi teikt, ka RFS būs šī mača favorīte, lai arī spēlēs viesos. Tieši savā laukumā ventspilnieki aizvadījuši savu sezonas bālāko spēli, cīnoties 1:1 ar BFC Daugavpils, bet tas gan nenozīmē, ka arī mačā ar rīdziniekiem viņiem klāsies tikpat bēdīgi. Tas parāda vien to, ka ventspilniekus šobrīd vēl nevar saukt par komandu, kurai savā laukumā ir vērā ņemamas priekšrocības. Tāda gan varētu būt spēlēšana uz īstās zāles, ko RFS šajā sezonā vēl nav darījusi, bet Ventspilij tas būs jau otro reizi. Katrā ziņā spēlētājiem atbildīgi jāattiecas pret savu iespēju izmantošanu, jo tādu varētu arī nebūt daudz.

Pēc mača ar Riga FC Vukičevičs kritizēja savus spēlētājus tieši par vārtu apdraudēšanu, jo dažkārt sitieni bijuši tikai sitienu pēc. Spēlē ar RFS viņš cer redzēt citādu futbolu un cīņu no pirmās līdz pēdējai minūtei: «Mēs esam parādā saviem līdzjutējiem, jo brīnišķīgi saprotu, ka viņi gaidīja pavisam citu komandas startu. Mūs, protams, arī tāds starts neapmierina. Vajag laboties, un mačs pret čempionāta līderi ir teicama iespēja. Mēs visi domājam tikai par uzvaru, kas ļoti vajadzīga no visiem aspektiem. Nezinu, kā tieši ritēs spēle, bet noteikti zinu, ka Ventspils līdz galam un no visa spēka cīnīsies par trīs punktiem!»

Mačs būs īpašs arī ar to, ka tajā pirmoreiz tiks izmantots jaunais LED ekrāns. Olimpiskā centra Ventspils stadiona elektroniskais tablo tiek izmantots jau kopš 2004. gada un ir tehnoloģiski novecojis. Jaunais ekrāns ir ar augstu attēla izšķirtspēju, tā izmērs ir 4 x 6 m, turklāt ekrānu var izbīdīt līdz 6 m augstumam. Tā kā ekrāns ir iebūvēts pārvietojamā treilerā, to varēs izmantot ne tikai stadionā, bet arī pilsētas pasākumos. Savukārt veco tablo plānots arī turpmāk izmantot mazāk nozīmīgās sacensībās.

Turnīra tabula

V Komanda S U N Z Vārti P
1. RFS 7 7 0 0 15:5 21
2. Riga 6 4 0 2 7:5 12
3. Valmiera Glass/ViA 7 3 2 2 5:5 11
4. Daugavpils 7 3 1 3 9:8 10
5. Ventspils 6 2 2 2 7:7 8
6. Jelgava 7 2 1 4 7:9 7
7. Metta 7 2 0 5 8:9 6
8. Liepāja 6 2 0 4 6:9 6
9. Spartaks 7 2 0 5 8:15 6
Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Latvija pāri visām! 24.04.2019, 19:57:22

    Prieks, ka pesimistiskās pognozes nepiepildījās.)
    RFS īsti negāja nekas, bet ventspilnieki veiksmīgi izmantoja savas ne pārāk biežās izdevības.
    Kopumā spēle izdevās un FKV apliecināja, ka nav autsaideri.

  • 0
    karlito 24.04.2019, 21:12:56

    MALAČI!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: