Ventspils Augstskolas telpu futbola komanda savu debijas sezonu Latvijas 1. līgas čempionātā šajā sestdienā noslēgs ar cīņu par bronzas medaļu.

Ventspilnieki regulārās sezonas noslēgumā savā laukumā pēdējās sekundēs izrāva neizšķirtu 1:1 ar Kuldīgas Nikeru, kas garantēja otro vietu Rietumu konferencē un iekļūšanu pusfinālā. Tajā pretī stājās Austrumu konferences labākā vienība RSU/BAO-Dobele, kas līdz šim bija ne vien sakrājusi krietni vairāk uzvaru (11 pret 7), bet arī spēlējusi daudz rezultatīvāk (104 pret 65). Finālists tika noskaidrots divu spēļu summā, bet sākās cīņa ar maču sporta hallē Pārventa. Diemžēl VeA pusfināla sēriju nevarēja sākt labākajā sastāvā, jo spēlēt nevarēja, piemēram, pieredzējušais Aleksejs Soleičuks un viens no uzbrukuma līderiem – Dmitrijs Kovaļovs.

Rezultātu atklāja viesi, bet Ivans Jeļica drīz vien panāca izlīdzinājumu. Tomēr puslaika turpinājumā dobelnieki atkal izvirzījās vadībā, bet otrajā puslaikā panāca arī 4:1. Nepilnas trīs minūtes pirms spēles beigām Aleksandrs Novožilovs vienus vārtus atguva, tā tomēr saglabājot intrigu divu spēļu summā. Arī atbildes spēlē VeA sastāvā bija robi, bet komanda uz maču devās ar tādu apņēmību, ka nebija tālu no tā, lai tiešām sarūpētu gandrīz vai sensāciju. Trešajā minūtē rezultātu atklāja Jeļica, 14. minūtē Artūrs Soņecs realizēja soda sitienu, bet 24. minūtē Novožilovs panāca jau 3:0 un +1 divu spēļu summā! Tomēr mājinieki ātri vienus vārtus atguva, summā panākot neizšķirtu, bet mača izskaņai VeA vienkārši pietrūka spēka. Pēdējās divās minūtēs dobelnieki izcēlās vēl divas reizes, izlīdzinot rezultātu (pirmais neizšķirts sezonā) un arī nopelnot ceļazīmi uz finālu.

Tajā Dobeles futbolistiem pretī stāsies Kuldīgas Nikers, bet cīņā par bronzas medaļu VeA tiksies ar TFK Salaspils.Salaspilieši regulārajā sezonā tika pie desmit uzvarām, vienu reizi spēlēja neizšķirti un trīs mačos piedzīvoja zaudējumu, bet pusfinālā ar Nikeru divas reizes spēlēja neizšķirti – 1:1 un 3:3. Līdz ar to otras pusfināla ceļazīmes liktenis bija jāizšķir pēcspēles sitienu sērijā, kurā uzvarēja kuldīdznieki. Gan 1. līgas finālspēle, kas reizē būs arī cīņa par iekļūšanu Virslīgā, gan bronzas medaļu mačs notiks sestdien Telpu futbola svētkos, kas risināsies Olimpiskajā centrā Rīgā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: