BK Ventspils basketbolisti Latvijas-Igaunijas līgas ceturtdaļfinālā atbildes spēlē ar 94:80 pieveica Igaunijas klubu Parnu Sadam, tā svinot drošu uzvaru arī divu spēļu summā un nodrošinot ceļazīmi uz Final 4 Tallinā, kas risināsies jau šīs nedēļas beigās.

Pirmajā tikšanās reizē vieso Ventspils snagā cīņā svinēja uzvaru 83:80, kas nozīmēja, ka atbildes spēle sāksies ar +3 ventspilniekiem, ko, protams, nevar nosaukt par ievērojamu pārsvaru.

1.ceturtdaļa. Ventspils savā laukumā sāk ar drošu un pārliecinošu uzbrukumu. Vispirms precīzi no grozu apakšas ir Arledžs un Zaķis, bet no tālās distances punktus pievieno Lomažs un Džonsons. Arī viesi ir precīzi no tālās distances divas reizes pēc kārtas (14:8). Lomažs turpina būt precīzs no tālmetienu līnijas, trāpot jau savu 3 trīnīti no trīs izmestiem, turklāt Ventspils labi strādā aizsardzībā, neļaujot pretiniekiem tikt līdz brīviem metieniem. Pēc brīža tālmetienu trāpa arī Jakovičs. Ceturtdaļas noslēdzas ar Džonsona caurgājienu, precīziem 2 punktiem un rezultātu 23:19.

2.ceturtdaļa. Dramē trāpa vienu no diviem soda metieniem, Jakovičs labi nostrādā aizsardzībā, liekot pretiniekiem kļūdīties, bet Zaķis trāpa no groza apakšas. Viesi atbild ar tālmetienu, bet to pašu izdara Gulbis, kurš vairākkārt ir pacīnījies par atlēkušo bumbu (29:24). Džonsons nopelna iespēju mest soda metienus, ko arī paveic precīzi. Vairākas epizodes veiksmīgas Zaķim, kuram vispirms precīzi soda metieni, bet pēc tam arī atlēkušā bumbu pie sava groza (33:24). Lieliska saspēle padodas Džonsonam un Lomažam, kur pēdējais precīzs no groza apakšas. Dramē efektīgi bloķē pretinieku metienu, bet pie otra groza saņem piezīmi, cīņā par atlēkušo bumbu. Areledžs trāpa tālmetienu, izvirzot ventspilniekus vadībā jau ar + 14 (38:24), un pretinieku komandas galvenais treneris pieprasa minūtes pārtraukumu. Viesiem ātri izdodas atspēlēt 3 punktus, bet Vītola un Zaķa saspēle beidzas ar 2 punktiem (40:29). Lomažam lielisks caurgājiens, un viņš savam un komandas kontam pievieno vēl 2 punktus. Savukārt Gulbis ir precīzs no soda metienu līnijas vienā no divām iespējām. Tālo distanci iekaro arī Bērziņš, un puslaiks noslēdzas ar rezultātu 45:29.

3.ceturtdaļa. Pēc pārtraukuma apņēmīgāk spēli iesāk viesi, samazinot rezultāta starpību (51:38). Gulbis ir precīzs no soda metienu līnijas, bet Bērziņš – no tālās distances un pēc brīža pievieno arī divus soda metienus. Viesiem izdodas trāpīt divus tālmetienus pēc kārtas, tomēr Ventspils vēl turas drošā attālumā (58:46). Tehnisko piezīmi nopelna Parnu Sadam komandas soliņš, ko Lomažs soda ar soda metienu. Savukārt Jakovičs ir precīzs no soda metienu līnijas abās savās iespējām (61:46). Lielisks uzbrukums padodas ventspilniekiem ar ātru pāreju, ātru bumbas kustību, kas noslēdzas ar Bērziņa tālmetienu, tomēr precīzi no tādas pašas distances ir arī viesi Ceturtdaļa noslēdzas ar rezultātu 66:51

4.ceturtdaļa. Nesportiski piezīmi nopelna Arledžs, kurš cīņā par atlēkušo bumbu pretiniekam trāpa pa seju. Nelaimīgi nokrīt Džonsons, kurš vairs bez komandas biedru palīdzības nevar piecelties un tiek izvest no zāles, nevarot kreiso kāju nolikt pie zemes. Tas ir liels zaudējums komandai. Un Štelmahers savāc savējos uz sapulci. Pēc Džonsona zaudējuma Ventspils spēle pajūk, turklāt pretinieki sāk segt pa visu laukumu, piespiežot kļūdīties (70:64). Dramē izkaro sev 2 punktus ar piezīmi, pievienojot arī soda metienu. Gulbis trāpa abus soda metienus, bet Vītols trāpa tālmetienu. Ventspilniekiem izdodas atspēlēties aizsardzībā, bet Gulbis apspēlē pretinieku 1:1. Jakovičs pašaizliedzīgi dodas caurgājien, gūstot punktus, bet pretinieki atbild ar tālmetienu(83:73). Lomažs ir precīzs no soda metienu līnijas. Jakovičs trāpa tālmetienu kritienā, bet no tās pašas distances atbild arī viesi (88:80). Vītols trāpa soda metienus, bet trīs soda metieni jāmet arī Jakovičam, un divi ir precīzi. Dramē pacīnās par atlēkušo bumu un to nodod Jakovičam, kurš ar caurgājienu pieliek punktu spēlei.

Tā noslēdzas ar rezultātu 94:80 un uzvaru abu spēļu kopsummā, bet rezultatīvākais spēlētājs ar 15 punktiem bija Lomažs, kuram arī 3 atlēkušās bumbas un 6 rezultatīvas piespēles. Pa 14 punktiem Jakovičam un Gulbim, kurš izcīnīja arī 7 atlēkušās bumbas. Līdz ar to Ventspils iekļūst Latvijas-Igaunijas Baskebtola līgas Final 4, kurš notiks Tallinā no 5. līdz 6. aprīlim. Pusfinālā Ventspils komanda tiksies ar BK Ogre.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    karlito 01.04.2019, 12:27:34

    Teikšu tā..Ar Džonsonu un bez viņa,tās ir divas dažādas komandas..Un vajadzētu vienreiz Dramē pamodināt,savādāk šķiet,ka viņš tūlīt aizmigs!
    Ir jāsasparojas,ar tādu spēli kā vakar,jo sevišķi pēdējā ceturtdaļā,mēs Ogrei zaudēsim..!

  • 0
    keda 01.04.2019, 14:26:17

    Komandai nedēļa laika taisīt spēli bez Ārona. Varianti jau ir, bet gan jau vajadzēs uz kādām minūtēm uzticēties arī Grinbergam, lai mazo rotācija nav pārāk skarba. Jako un Vītols pa saspēli, Lomažs, Grīnbergs pa 2.

  • 0
    еs 01.04.2019, 15:37:05

    Vai nebija opcijas dod Džonsonam atpūtu vismaz vienā no divām spēlēm pret Pērnavu? Te ir ne tikai treneru korpusa, bet medicīnas personāla atbildība:

    ''Ventspils uz Pērnavu devās savā iespējami labākā sastāvā, bet nelielu traumu treniņā iepriekšējā vakarā bija guvis Džonsons. Tomēr saspēles vadītājs laukumā spēlē devās, tiesa, varēja manīt, ka Džonsons šovakar īsti labi spēlē nejūtas.'' (http://www.bkventspils.lv/jaunumi/ventspils-uz-majam-ved-3-pret-igaunu-parnu-sadam-atbildes-spele-jau-svetdien/)

  • 0
    keda 01.04.2019, 16:32:19

    Būtu gājis vieglāk, varbūt i mazāk laistu spēlēt, bet nu smagi jau pirmajā mačā gāja.. a ja pirms otrās spēles jutās ok, tad nekād dižā taupīšana nebija nepieciešama. Jācer, ka uz LBL būs ierindā, tas svarīgāk tomēr

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: