BK Ventspils Latvijas-Igaunijas līgas ceturtdaļfinālu iesāka ar smagu cīņu un minimālu uzvaru Pērnavā, pēdējā ceturtdaļā nodrošinot uzvaru 83:80.

Ventspilnieki ar 27 uzvaru sēriju Latvijas-Igaunijas regulārās sezonās kopvērtējumā ieņēma pirmo vietu, bet Parnu Sadam finišēja astotajā, izslēgšanas spēļu zonā ielecot pēdējā brīdī. Tomēr pirmās trīs ceturtdaļas par tādu spēku sadalījumu neliecināja. Mača sākumā mājinieki ātri tika pie četru punktu pārsvara, kas ar laiku pārauga par +7, tomēr ceturtdaļas izskaņā ventspilnieku pieci punktu pēc kārtas ļāva panākt izlīdzinājumu 20:20. Otro ceturtdaļu ar trim punktiem plusos gan sāka Pērnavas basketbolisti, kas ilgu laiku viesu priekšā nelaida. Ceturtdaļas vidū mājinieki bija vadībā 38:25, bet līdz pārtraukumam Ventspilij izdevās pietuvoties – 46:38.

Pirmajā 20 minūtēm ventspilnieki bija izmetuši 19 tālmetienus, taču komandai tā noteikti nebija lielā diena metienos, tāpēc vajadzēja domāt, kā grozu iekarot no tuvākas distances. Gulbis to paveica jau otrā puslaika pirmajā uzbrukumā, taču veiksmi komandai tas vēl neatnesa, jo ceturtdaļas turpinājumā Parnu Sadam tika pie sava lielākā pārsvara mačā 58:44. Tas ventspilniekus beidzot pamodināja pa īstam.

Vispirms septiņi punkti pēc kārtas, bet pēc tam arī veiksmīgs nogrieznis pēdējās minūtēs ļāva pietuvoties punkta attālumā 63:64. Izšķirošās ceturtdaļas sākumā Ventspils uz diviem sāncenšu punktiem atbildēja ar 11 un panāca 74:66. Četros no pieciem veiksmīgajiem uzbrukumiem piedalījās Ronalds Zaķis, pats gūstot četrus punktus un divas reizes asistējot komandas biedriem, turklāt viņam šajā nogrieznī arī divas atlēkušās bumbas uzbrukumā un pārķerta piespēle.

Riharda Lomaža tālmetiens ļāva tikt arī pie deviņu punktu pārsvara (77:68), tomēr mača izskaņa padevās spraiga. Kad mājinieki devās savā pēdējā uzbrukumā, komandas šķīra vien trīs punktu starpība, tomēr ventspilniekiem izdevās savu grozu nosargāt – smaga uzvara 83:80.

Lomažs bija rezultatīvākais ar 16 punktiem, 11 punkti Māra Gulbja kontā, bet Zaķis desmit punktiem pievienoja sešas atlēkušās bumbas. Ārons Džonsons atzīmējās ar astoņām rezultatīvām piespēlēm.

Atbildes spēle svētdien risināsies Ventspilī, bet uzvarētājs tiks noteikts divu spēļu summā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: