Ventspils Augstskolas telpu futbola komanda savā debijas sezonā Latvijas 1. līgas čempionātā ierindojās ceturtajā vietā, bronzas mačā sīvā cīņā piekāpjoties TFK Salapils.

Regulārās sezonas noslēgumā VeA pēdējā brīdī izrāva Rietumu konferences otro vietu un tiesības spēlēt pusfinālā, kurā divu spēļu summā tika atzīts Austrumu konferences līderes RSU/BAO-Dobele pārākums ar 5:7. Tas nozīmēja, ka sezona būs jānoslēdz ar cīņu par bronzas medaļu.

Tā risinājās Telpu futbola svētkos Olimpiskā centra zālē Rīgā, un ventspilniekiem pretī stājās Salaspils futbolisti. Pirmo puslaiku VeA noslēdza savā labā ar 2:1 – ar precīziem sitieniem bija izcēlušies Dmitrijs Kovaļovs un Aleksejs Soleičuks. Diemžēl otrā puslaika pirmo sešu minūšu laikā salaspilieši izcēlās trīs reizes un pārņēma vadību, bet vēlāk panāca arī 5:2. VeA tomēr spēja sarūpēt intrigu, jo īsā laikā ar vārtu guvumiem izcēlās Artūrs Soņecs un Aleksejs Keisels, taču pakaļdzīšanās beidzās ar sāncenšu sestajiem vārtiem – bronzas finālā uzvaru ar 6:4 svinēja TFK Salaspils. Cīņā par zeltu un ceļazīmi uz Virslīgu intrigas bija mazāk, jo dobelnieki apspēlēja Kuldīgas Nikeru ar 8:1.

Labākais vārtu guvējs šajā sezonā VeA rindās bija Artūrs Soņecs, kurš izcēlās ar 12 precīziem trāpījumiem, bet pa desmit vārtiem Dmitrija Kovaļova, Aleksandra Novožilova un Alekseja Soleičuka rēķinā. Protams, neveiksme cīņā par trešo vietu ir sarūgtinoša, tomēr VeA debiju 1. līgā pilnīgi noteikti nevar saukt par neveiksmīgu. Galu galā komanda izvairījās no iespaidīgām sagrāvēm un pabeidza čempionātu ar pozitīvu uzvarēto un zaudēto maču bilanci.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: