Atsācies Latvijas futbola Virslīgas čempionāts, kurā pie otrā panākumā tikuši FK Ventspils futbolisti, kas savā laukumā ar 2:0 pieveica sīksto Metta/LU komandu.

Ventspilnieki čempionātu sāka ar uzvaru savā laukumā, ar 2:1 pieveicot Spartaku, bet otrajā kārtā ar tādu pašu rezultātu viesos piekāpās FK Jelgava. Maču pret Rīgas studentiem, kas pirmajos divos mačos bija palikuši bez punktiem, Ventspils aizvadīja 2. pamatskolas laukumā. Spēle šosezon varētu būt pēdējā šajā arēnā.

Mājinieki centās spēlēt aktīvi un bīstamus momentu noorganizēja pirmie un arī visai ātri atklāja rezultātu, liekot lietā ātrumu – sākās viss ar teicamu Eliu piespēli, Romāns Mickevičs atbrīvojās no aizsarga un nogādāja bumbu soda laukuma vidū, kur visus apsteidza Anastasijs Mordatenko. Arī pēc gūtajiem vārtiem vairāk notikumu bija sāncenšu laukuma pusē, tomēr atslābt nevarēja atļauties arī mājinieku aizsardzība, kas ar viesu mēģinājumiem apdraudēt tika galā droši.

Arī otrie vārti tika gūti puslaika sākumā, kad pēc stūra sitiena no burzmas vārtu priekšā precīzi sita Tosins Aijeguns – 2:0. Mača turpinājumā meistarību laiku pa laikam nācās demonstrēt abu komandu vārtsargiem, bet rezultāts vairs nemainījās.

Dejans Vukičevičs, "Ventspils" galvenais treneris: «Visi, kas seko Latvijas futbolam, redz, ka vieglu pretinieku šogad nav. Uzreiz ir negaidīti rezultāti, plus mākslīgie laukumi un dažu komandu neoptimālā forma. Priecājos par trim punktiem šai mākslīgā seguma laukumā, bet nākamo mājas spēli jau aizvadīsim uz dabīgā zālāja. Šodien bija sarežģīti, bet ar Mettu mums vienmēr ir atklāts futbols – viņi arī cenšas gūt vārtus un viņiem otrajā puslaikā bija momenti. Mēs realizējām savējos un uzvarējām. Man sevišķi patīk uzvaras ar neielaistiem vārtiem, jo nopietnas komandas tādos mačos neielaiž. Pretiniekam pie 0:2 nebija, ko zaudēt, un viņi mēģināja kaut ko izdarīt, uzlaida garus uzbrucējus, kuri sagādāja mums grūtības. Tā nebija kāda viena spēlētāja, bet gan visas komandas problēma - koncentrēšanās zudums. Komanda uzskatīja, ka darbiņš jau paveikts un vēlējās pabeigt maču, spēlējot uz vienas kājas. Tā nedrīkst. Divreiz mums aizsardzībā paveicās - vārtu stabs un vēl viens sitiens gar stabu. Pārāk gaidījām spēles beigas.»

Nākamo maču Ventspils aizvadīs sestdien, viesos tiekoties ar Tamaza Pertijas trenēto Valmiera Glass/ViA, kas šajā kārtā viesos ar 1:0 negaidīti pieveica čempionus Riga FC. Vēl aizvadītās nedēļas nogalē Spartaks viesos ar 1:0 pieveica FK Liepāja futbolistu, kas divos mačos pie punktiem nav tikuši, bet RFS savā laukumā ar 2:1 apspēlēja FK Jelgava. Ar deviņiem punktiem čempionāta līderi ir RFS futbolisti, bet pa sešiem punktiem ir valmieriešiem (divos mačos), ventspilniekiem un Riga FC (abām trīs spēles).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: