31. martā plkst. 16 teātra nama “Jūras vārti” lielajā izstāžu telpā ikviens interesents tiek aicināts uz tikšanos ar mākslinieku – gleznotāju Andri Vītoliņu.

Šobrīd teātra nama “Jūras vārti” lielajā izstāžu telpā iekārtota Vītoliņa izstāde, kurā skatāmi darbi, kas tapuši dažādiem projektiem Tartu un Viļņā. Starp tiem ir vairākas lielformāta gleznas, kas atklāj autora apzinātu pāreju no reālu arhitektonisko struktūru pārnesuma glezniecībā uz abstraktu ornamentālismu. Uzskatāmi dominē dabas tēma, kas mākslinieka daiļradē ienākusi nesen un ko autors uzlūko kā nebeidzamu rakstu ritma interpretāciju.

Andris Vītoliņš dzimis 1975. gadā Liepājā. Studējis Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Pedagoģijas, Dizaina un Vizuālās mākslas komunikācijas nodaļās; 2002. gadā ieguvis maģistra grādu glezniecībā. Aktīvi piedalās izstādēs Latvijā un ārvalstīs. A. Vītoliņa darbi iekļauti vairākās kolekcijās, tostarp Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Igaunijas Mākslas muzejā KUMU. Kopš 2017. gadā Vītoliņš ir LMA prorektors.

Ieeja bez maksas.

Izstāde apskatāma līdz 11. aprīlim. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: