Desmit punkti piecās spēlēs – tāda ir mūsu volejbolistu statistika otrā apļa spēlēs, turklāt pēdējās divās izcīnītas uzvaras.

Vispirms ventspilnieki Rīgā, cīnoties ar komandu SK RTU-UPS, prata atspēlēties no 0:2 un izraut uzvaru. Pirmajos divos setos mūsējie pārliecinoši zaudēja ar 19:25, bet tālākais spēles scenārijs izvērsās pilnīgi pretēji. VKVentspils turpināja arvien pārliecinošāk – trešajā setā uzvara ar 25:22, ceturtajā – ar 25:20, bet piektais sets vairs bija tikai formalitāte (15:9), jo pretinieki jau bija psiholoģiski salauzti. Tādējādi ventspilnieki par uzvaru piecu setu cīņā ieguva divus vērtīgus punktus čempionāta kopvērtējumā.

Jau nākamajā dienā mājas spēlē paņēma trīs punktus no vienības Ozolnieki. Izskatījās, ka pretinieki bija ieradušies, galīgi nesagatavojušies, jo pirmajos divos setos viņi bezcerīgi zaudēja – 16:25. Trešajā mūsējie atslābinājās (23:25), kas pagarināja maču vēl par vienu setu, kurā visas formalitātes tika nokārtotas bez lieka stresa – 25:18.

Tādējādi mūsējie tika pie astotās uzvaras 15 spēlēs, kas kopvērtējumā ļāva pakāpties uz šosezon vēl nebijušām virsotnēm – 4. vietu. Situācija čempionāta kopvērtējumā ir ļoti saspīlēta, jo SK Aizkraukle, kas atrodas trešajā vietā, mūsējos apsteidz tikai par diviem punktiem, bet SK RTU-UPS (divas spēles rezervē) un VK Balvi no ventspilniekiem atpaliek par trīs punktiem. Līderi ar 31 punktu 13 spēlēs irValgundes volejbolisti.

Savukārt zaudējumu Vācijas čempionātā piedzīvojusi Māra Vensberga pārstāvētā vienība VC Gotha, kas izbraukumā ar 0:3 piekāpās trešās vietas īpašniecei – komandai SCC BerlinGotha ar 12 spēlēs izcīnītām piecām uzvarām čempionāta kopvērtējumā ieņem astoto vietu 13 komandu konkurencē. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: