Pēc vairākas nedēļas ilgušā strīda starp "Lukoil" meitaskompāniju "Litasco" un AS "Ventbunkers" abas puses beidzot vienojušās par pārrunu sākšanu.

"Litasco" izpilddirektors Sergejs Čapligins esot pieņēmis "Ventbunkers" padomes priekšsēža Rūdolfa Meroni uzaicinājumu uz tikšanos, kas notiks jau šīs nedēļas sākumā Cīrihē, Šveicē. Gan "Litasco", gan "Ventbunkers" paužot nepieciešamību rast ātru risinājumu saasinātajā situācijā.

Meroni skaidro, ka "jebkuras problēmas var atrisināt, ja vien abas puses ir gatavas sēsties pie sarunu galda un visu izrunāt pēc vislabākajiem nodomiem, un tagad tas ir noticis, un abu kompāniju labad, es ceru, ka atradīsim izeju no šīs potenciāli katastrofālās situācijas".

"Litasco" pārstāve Ina Stumpe jau iepriekš skaidroja, ka kompānijai ir nodoms turpināt biznesa attiecības ar "Ventbunekrs". Viņa atgādināja, ka "Litasco" nekad nekomentē specifiskās tirdzniecības aktivitātes, tomēr citēja "Litasco" izpilddirektoru Čapliginu, kurš skaidro, ka ""Litasco" ir uzticams "Ventbunkers" partneris jau kopš 2004.gada".

Tāpat Stumpe uzsver, ka "Litasco" vienmēr ir bijusi atklāta dialogam ar biznesa partneriem.

Kā ziņots, pēdējās nedēļu laikā abu kompāniju savstarpējās problēmas sasniedza augstāko punktu. "Ventbunkers" skaidroja, ka kuģis, kurā bija plānots pārkraut 120 000 metrisko tonnu "Litasco" piederošā mazuta, neieradās "Ventbunkers" terminālī, kā tas bija plānots – 2010.gada beigās. Tas izraisīja ķēdes reakciju. VAS "Latvijas dzelzceļš" tika pārslogots ar tūkstošiem dzelzceļa cisternu papildu mazuta, kas bija nosūtītas pārkraušanai.

"Ventbunkers" rezervuāriem esot pārpildītiem līdz maksimālai iespējamai kapacitātei, jaunu kravu pieņemšana bija neiespējama. Līdz ar to tika paralizēts mazuta eksports caur Latvijas teritoriju.

Par uzņēmumu konfliktu lasiet arī šeit un šeit!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: