Šodien plkst. 13:00 Ventspils pilsētas domes sēdes laikā svinīgi sveica „Gada skolotājas” – Tamāru Tropu (1. ģimnāzija) un Daci Sameti (2. pamatskola).

Apskati fotogrāfijas!

1.ģimnāzijas latviešu valodas un literatūras skolotājai Tamārai Tropai un Ventspils 2.pamatskolas sākumskolas, ķīmijas un vides zinību skolotājai Dacei Sametei svinīgi pasniegtas Pedagoģiskā darba inovācijas fonda apliecības un balvas par nosaukuma “Gada skolotājs” iegūšanu.

Ventspils 1. ģimnāzijas skolotāja Tamāra Tropa strādā ģimnāzijā kopš 1978.gada, paralēli priekšmetu skolotājas darbam veic klases audzinātāja pienākumus. 2009./2010.mācību gadā Tropa kā skolas latviešu valodas un literatūras skolotāju metodiskās komisijas vadītāja ir veidojusi skolas literāro žurnālu, organizējusi Dzejas dienu pasākumus, eseju konkursus.

Pedagoģe ir audzinājusi 12.klasi, kurā no 23 audzēkņiem 8 pabeidza 1. ģimnāziju kā Ventspils pilsētas Gada skolēni. Skolotāja ir sagatavojusi centralizētajam eksāmenam 52 audzēkņus, no kuriem 70 % ieguva A, B, C līmeņi, kā arī veiksmīgi vadījusi skolēnu zinātniski pētnieciskos darbus un gatavojusi skolēnus olimpiādēm.

Tropa aktīvi dalās ar savu pieredzi. Skolotāja ir piedalījusies pieredzes apmaiņas seminārā par metodiskā darba vadību Liepājas Valsts ģimnāzijā un Liepājas 5. vidusskolā, vadījusi atklātās stundas Comenius Regio projekta Turcijas pilsētas Kaiseri izglītības iestāžu vadītājiem, dalījusies pieredzē ar Saldus novada kolēģiem.

Pedagoģe aktīvi, mērķtiecīgi un kvalitatīvi izmanto savā darbā informāciju tehnoloģijas, ir izveidojusi digitālos mācību materiālu komplektus „Čaka daiļrades apguve” 8. klasē un 11. klasē, kuri ir pieejami visiem Latvijas latviešu valodas un literatūras skolotājiem mājas lapā www.skolotajs.lv 

Savukārt, 2. pamatskolas pedagoģei Dacei Sametei pedagoģiskais darba stāžs ir 24 gadi. Skolotāja aktīvi piedalās dažādos projektos. Izglītības atbalsta centra īstenotajā projektā „Starpkultūru dialoga veicināšana” Samete darbojas kā mentors, piedalās mācību materiālu izstrādē labākai ķīmijas apguvei pamatskolā Latvijas Universitātes un Rostokas universitātes sadarbības projekta ietvaros, aktīvi darbojas vides zinību mācību programmas veidošanā Latvijas – Lietuvas pārrobežu projekta ietvaros.

Skolotāja piedalās Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centra semināros par jaunās ķīmijas programmas aprobāciju. Pēdējo divu gadu laikā Samete ar referātiem ir uzstājusies konferencē „Ķīmijas izglītība skolā” Rīgā, kā arī kopā ar skolas komandu ir piedalījusies Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta „Dabaszinības un matemātika” ietvaros Valsts izglītības satura centra izstrādātās jaunās mācību programmas pamatskolai aprobācijā.

Skolotāja savā darbā izmanto interaktīvo tāfeli, dokumentu kameru un citas IT ierīces, daloties pieredzē ar kolēģiem gan no Ventspils pilsētas, gan no citiem novadiem. Samete veiksmīgi gatavo audzēkņus olimpiādēm un dažādiem konkursiem. Tā konkursā „Skolēns eksperimentē” skolotāja ar audzēkņiem jau četrus gadus pārstāv Ventspili Rīgā. Pedagoģe veido metodiskos materiālus interaktīvajām stundām un Power Point prezentācijas dabaszinībās un ķīmijā pamatskolas klasēm.

Kopš 1999.gada nosaukumu “Gada skolotājs” Ventspils pilsētā kopumā ieguvuši 26 skolotāji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: