FIBA Eiropas kausa izcīņas astotdaļfinālā BK Ventspils basketbolisti tiksies ar Turcijas klubu Pinar Karsiyaka, kas pirms dažiem gadiem jau nāca pretī ULEB Eirokausā.

Gluži tāpat kā pērn, izlozē visas komandas nonāca vienā grozā, bet to reitings tika veidots tikai tam, lai vēlāk noteiktu, kura no pāra dalībniecēm savā laukumā aizvada savās mājās. Šāda priekšrocība pienācās reitingā augstā esošai komandai. Eiropas kausa un Čempionu līgas komandas, ņemot vērā iepriekšējos rezultātus, tika sarindotas atsevišķi, bet Ventspils sava kvarteta reitingā tika pie trešā numura.

Tas nozīmēja, ka sava laukuma priekšrocība ventspilniekiem būs tikai tad, ja pretī nāks Čempionu līgas reitinga ceturtais numurs Bonnas Telekom Basket, jo Eiropas kausa komandām attiecībā pret viesiem no cita turnīra šādas priekšrocības jau ierakstītas turnīra nolikumā. Vienīgais ierobežojums izloze – astotdaļfinālā savā starpā spēlēt nedrīkst Eiropas kausa grupu trešās vietas.

Ventspilniekiem otro gadu pēc kārtas varēja trāpīties arī Dānijas čempioni Bakken Bears, kas Eiropas kausa reitingā ieņēma sesto vietu, tomēr trāpījās divas vietas zemāk esošais turku Pinar Karsiyaka. Šajā komandā vienu sezonu kā spēlētājs aizvadījis Ventspils galvenais treneris Roberts Štelmehers, bet 2014.-2015. gada sezonā abi klubi tikā ULEB Eirokausā. Toreiz abos mačos uzvarēja Pinar Karsiyaka, tiesa ventspilnieki jau ar Štelmaheru priekšgalā prata parūpēties par intrigu. Jāpiebilst, ka pavasarī Izmiras klubs kļuva par savas valsts čempionu.

Šajā sezonā Pinar Karsiyaka Turcijas čempionātā pēc 16 mačiem ar septiņām uzvarām ieņem devīto vietu, par uzvaras tiesu atpaliekot no izslēgšanas spēļu robežas. Eiropas kausa otrajā posmā turku klubs izcīnīja trīs uzvaras un tik pat reizes zaudēju, apakšgrupā finišējot otrajā vietā aiz reitinga līderiem s.Oliver Wurzburg no Vācijas.

Astotdaļfināla mači risināsies 6. un 13. martā, Ventspils pirmo maču aizvadīs savā laukumā, bet nākamajā kārtā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    еs 07.02.2019, 14:14:24

    Pret ''Pinar'' ir spēlēts ne tikai ULEB Eiropas kausā, bet arī FIBA Izaicinājuma kausā.

    https://www.ventasbalss.lv/meklet?keywords=PINAR

  • 0
    karlito 07.02.2019, 19:04:23

    Pret Turkiem nekad nav viegli,bet viss ir iespējams...Kartīgi pamati uzvarai jāieliek jau Ventspilī !

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: