19. februārī plkst. 18 teātra nama “Jūras vārti” mazajā izstāžu zālē tiks atklāta mākslinieces Kristīnes Nuķes-Panteļejevas porcelāna oriģināldarbu izstāde “Meklējot Atlantīdu”.

Svarīgākie iedvesmas avoti, radot izstādē redzamos darbus, ir okeāna radības, senās Burano mežģīnes un fosilijas. Reflektējot un gūstot inspirāciju, māksliniece radošu eksperimentu ceļā veido konceptuālus juvelierizstrādājumus un abstraktas skulptūras, apvienojot savas zināšanas metālapstrādē, ko transformē darbā ar porcelānu.

Jaunākajā darbu sērijā māksliniece pievēršas sarežģītu dabas formu pētniecībai, analizējot mikro struktūras, kas sastopamas dabā. Runājot par tēliem, māksliniece saka: “Šis viens horizonts, kurš bija priekšā… es ielūkojos ūdens stihijā un radīju pasauli ar koraļļiem, jūras zālēm un akmeņiem. Un ar dažādām keramikas tehnikām papīra porcelānā ne racionāli, bet emocionāli, savā sajūtu līmeni radīju darbus, kas manā interpretācijā zemūdens pasaules radījumu studijas pārvērš par mākslas darbiem”.

Māksliniece Kristīne Nuķe-Panteļejeva ir absolvējusi Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas Vides dizaina nodaļu (2003), Latvijas Mākslas akadēmijas Metāla dizaina apakšnozari (MA 2009) un Latvijas Mākslas akadēmijas Keramikas apakšnozari (MA 2018), studiju laikā gūstot iemaņas metālmākslā un juveliermākslā Lahti Lietišķo zinātņu universitātē Somijā. Pēc studijām uzsākusi darbu Rīgas Mākslas un mediju tehnikumā kā sudraba kalšanas pasniedzēja ar specializāciju emaljēšanā. Paralēli nodarbojas ar radošiem eksperimentiem, veidojot konceptuālas rotas – darbi ir bijuši eksponēti Latvijā, ASV, Grieķijā, Krievijā, Lietuvā, Rumānijā, Dānijā. 2018. gadā ieguvusi sudraba apbalvojumu prestižajā Starptautiskajā keramikas konkursa izstādē “Martinsona balva”.

Ieeja bez maksas.

Izstāde apskatāma līdz 18. martam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: