Latvijas-Igaunijas basketbola līgā jau 19 uzvaras pēc kārtas izcīnījuši BK Ventspils basketbolisti, kas šoreiz savās mājās pārliecinoši tika galā ar vienmēr neērto Ogres komandu.

Mači pret allaž neatlaidīgo Ogres komandu ventspilnieki reti kad bijuši viegli, bet šoreiz pašu sarūpētais lieliskais sākums ievirzīja spēli citādākā gultnē. Ventspils spēli sāka ar 15 punktiem pēc kārtas, pēc tam panāca arī 27:5, bet pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 19 punktu pārsvaru 29:10. Ogres basketbolisti gan nav tie, kas padodas pirmajās grūtībās, un tā nenotika arī šoreiz. Maču tika mēģināts lauzt ar ļoti asu un agresīvu spēli aizsardzībā, kas pamazām, tomēr strādāja.

Trešajā ceturtdaļā viesi jau bija tikuši zem desmit punktu deficīta, bet Ventspils deviņi punkti pēc kārtas sāncenšu azartu apslāpēja. Ceturtdaļas izskaņā divas reizes pēc kārtas no tālās distances trāpīja Renārs Magone, kas it kā ļāva uzturēt dzīvas cerības izglābties (76:62), taču pēdējās ceturtdaļas ievads tās apslāpēja pavisam. Astoņi mājinieku punkti pēc kārtas ļāva atjaunot +20 un atlikušajā laikā īpaši pietuvoties sāncenšiem vairs netika ļauts – uzvara 99:79.

22 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un trīs bloķēti metieni Džonatana Arledža rēķinā, 18 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Rihardam Lomažam, bet par punktu mazāk guva Usmans Dramē, kurš izcīnīja arī septiņas bumbas pie groziem.

Nākamo Latvijas-Igaunijas līgas spēli Ventspils aizvadīs 9. februārī, kad viesos tiksies ar Tallin Kalev/TLU, bet jau otrdien savā laukumā komanda izspēlēs šīs sezonas Čempionu līgas pēdējo maču (plkst. 19.30), uzņemot itāļu Aevllino.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    AN 04.02.2019, 19:34:16

    A sektors bija pikts uz Zaķi

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: