Savu 11. cīņu profesionālajā ringā aizvadījis Ventspils bokseris Nikolajs Grišuņins, šoreiz izrādoties pārāks par ukraini Stanislavu Kutinu un tiekot pie devītā panākuma.

Šī cīņa bija viens no centrālajiem notikumiem desmitajā LNK boksa vakarā, kurā pavisam bija desmit dueļi. Interesanti, ka sākotnēji ventspilnieks gatavojās cīņai ar citu sāncensi, taču galu galā pretī stājās tieši 29 gadus vecais ukrainis. Kutinam ir visai raiba karjera, jo viņš paguvis gan atzīmēties kikboksā, izcīnot arī pasaules vicečempiona titulu, gan piedalīties MMA cīņās, bet kopš pagājušā gada maija beigām pievērsies profesionālajam boksam. Līdz tikšanās reizei ar Grišuņinu viņš bija aizvadījis astoņas cīņas, kurās izcīnījis septiņas uzvaras, turklāt divas ar tīriem, bet vēl četras ar tehniskajiem nokautiem. Nikolajs profesionālajā ringā izgāja 11. reizi, un viņam bija astoņas uzvaras un viens neizšķirts. Vienīgais zaudējums piedzīvots, Velsā cīnoties ar pieredzējušo britu bokseri Kregu Kenediju.

Abi bokseri cīņu iesāka piesardzīgi, izlūkojot viens otra prasmes un taktiku, bet raunda beigās tomēr paguva apmainīties ar aktīvākiem uzbrukumiem. Otrajā raundā inciatīvu savās rokās mēģināja ņemt Kutins, bet Grišuņins pacietīgi sēdēja aizsardzībā, gaidot brīžus saviem uzbrukumiem un tos arī sagaidot. Faktiski pēc šāda paša scenārija risinājās arī cīņas atlikušā daļa. Ukrainis spieda ventspilnieku pie virvēm, taču caursist viņa aizsardzību nespēja, turklāt regulāri arī saņēma atbildes no Grišuņina, kuras bija pat precīzākas. Tiesa, ļoti labu trāpījumu nebija, tāpēc tiesnesim nebija nepieciešams uzsākt atskaiti un arī līdzjutējiem īsti nebija iemesla pamosties. Pirms pēdējā – astotā – raunda šķita, ka neliels pārsvars varētu būt Grišuņinam, ko labi apzinājās arī Kutins, cenšoties cīņas pēdējās minūtes aizvadīt aktīvāk.

Tomēr ventspilnieks neļāva sāncensim izvērsties, regulāri atbildot ar savām sitienu kombinācijām un atzīmējoties arī ar trāpījumiem. Tas lika domāt, ka tiesneši varētu piešķirt uzvaru Nikolajam, un šīs priekšnojautas tiešām izrādījās patiesas – ar vienbalsīgu lēmumu tā tika piešķirta mūsu bokserim, kurš tūlīt pēc tam ne vien pateicās līdzjutējiem un mīļotajai sievai, bet arī apsveica meitu viena gada dzimšanas dienā. Bokseris atzina, ka pretinieks bija spēcīgs, bet cīņas gaitā viņš juties labi un pārliecināts par sevi: «Jā, es esmu kreilis, pretinieks bija labrocis, bet es pie šādām situācijām jau esmu pieradis. Domāju, tieši pretiniekam bija grūtāk. Gatavošanās cīņai notika aptuveni trīs mēnešus, bija intensīvi un smagi treniņi boksā, peldēšanā, skriešanā un svaru zālē. Paldies manam boksa trenerim Aleksejam Docenko un fiziskās sagatavotības trenerim Robertam Fišeram, Olimpiskajam centram Ventspils un visiem citiem maniem atbalstītājiem! Protams, paldies arī LNK Boxing, kas organizēja sacensības un deva man šo iespēju! Cīnījos, uzvarēju, bet tagad jāiet tālāk.»

Pēc šīs uzvaras Grišuņins pirmo reizi karjerā varētu iekļūt savas svara kategorijas reitinga pirmajā simtniekā. Progress reitingā un uzvaras, protams, ļauj tikt pie arvien spēcīgākiem sāncenšiem, un tieši tādam vajadzētu nākt pretī nākamajā cīņā. 34 gadus vecais bokseris pieļauj, ka tā varētu risināties martā un nav izslēgts, ka tajā jau tiks dalīts kāds tituls un josta.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    Margrieta. 10.12.2018, 12:15:03

    Vai šis ir tas pats huļigāns?
    https://www.liepajniekiem.lv/zinas/kriminalzinas-negadijumi/sizets-gandriz-ka-no-gangsterfilmas-56650

  • -2
    Spītniece 10.12.2018, 13:17:38

    Trīs sporta veidi,kuri liek ironiski pasmaidīt-šahs,dambrete un sejas dauzīšana un sitienu saņemšana (boks) sporta karjeras laikā,ar parkinsonu mūža nogalē.

  • 0
    karlito 10.12.2018, 22:07:34

    Redzēju šo cīnu..ja cīņa butu notikusi citā valstī,Grišuņins būtu zaudējis viennozīmīgi!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: