Ventspils Biznesa atbalsta centra telpās norisinājās Ventspils pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030. gadam sabiedriskā apspriešana, kurā bija iespējams izteikt viedokli un diskutēt par plānotajiem labojumiem stratēģijā.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks klātesošos iepazīstināja ar stratēģijas izstrādes procesu un tam pakārtotajiem uzdevumiem, tostarp 2018. gadā īstenotajiem un tuvākajos gados vēl ieviešamajiem publiskās infrastruktūras projektiem, no kuriem nozīmīgākie ir Valsts Ventspils Mūzikas vidusskola ar koncertzāles funkciju, Daudzfunkcionālais zinātnes un inovāciju centrs, peldbaseins ar rehabilitācijas centru. 2018. gadā viens no nozīmīgākajiem noslēgtajiem projektiem bijusi Dienvidrietumu rajona publiskās infrastruktūras atjaunošana ērtākai piekļuvei jūrai, gan ierīkojot autostāvvietu, gan atjaunojot pastaigu laipas līdz jūras krastam.

Kā būtisks papildinājums stratēģijā tiks iestrādāts punkts par atbalsta sniegšanu Ventspils pilsētā strādājošajiem uzņēmumiem darbinieku piesaistē un nodrošināšanā ar kvalitatīvu dzīvesvietu. Šādas atbalsta aktivitātes jau šobrīd tiek attīstītas gan ar Ventspils Biznesa atbalsta centra darbību, gan ar pašvaldības īstenoto dzīvokļu programmu uzņēmumu speciālistiem Ventspils IKT nozares un apstrādes rūpniecības uzņēmumos, uzņēmumiem noslēdzot sadarbības līgumu ar pašvaldību.

Ventspils pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģija līdz 2030. gadam ir pašvaldībā nozīmīgākais ilgtermiņa attīstības plānošanas dokuments, kurā noteikta pašvaldības misija, nākotnes vīzija, ilgtermiņa attīstības mērķi, rīcības virzieni, pilsētas specializācija un telpiskās attīstības perspektīva.

Kā savu misiju Ventspils pilsētas pašvaldība noteikusi nepārtrauktā dialogā ar pilsētas sabiedrību darboties tā, lai ventspilnieks ir gandarīts un lepns par savu pilsētu. Stratēģija tika izstrādāta 2014. gadā, un sasaistē ar šoruden aktualizēto Ventspils pilsētas attīstības programmu 2014.-2020. gadam dome lēma arī par stratēģijas aktualizāciju. 4. decembrī notikušais pasākums bija daļa no stratēģijas publiskās apspriešanas, kas turpinās līdz 12. decembrim.

Vēl līdz 12. decembrim ikviens aicināts izteikt savus priekšlikumus pilsētas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030. gadam aktualizētajai redakcijai, rakstot e-pastā ekonomika@ventspils.lv vai rakstiski tos nododot klātienē Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļā. Ar stratēģiju un šobrīd piedāvātajiem labojumiem var iepazīties ŠEIT.

Pēc publiskās apspriešanas līdz 28. decembrim tiks sagatavots pārskats par saņemtajiem priekšlikumiem un izvērtējums par atbalstāmajiem un noraidāmajiem priekšlikumiem. Priekšlikumi tiek izvērtēti atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un institūciju sniegtajiem nosacījumiem. Atbalstāmie priekšlikumi tiek ņemti vērā, pilnveidojot ilgtspējīgas attīstības stratēģijas projektu.

Lasi vēl

Komentāri (28)

  • -2
    Ivars Jansons 07.12.2018, 11:27:55

    Beidziet ņirgāties par dialogu ar sabiedrību! Es Ošeniekam esmu uzdevis daudzus jautājumus, bet atbildes nav, bet mīklainie solījumi sen izgaisuši!!! Kāda ilgtspēja ir iespējama, kamēr pilsētas teritorijā pārkrauj bīstamas kravas, apdraudot iedzīvotāju un pilsētas viesu veselības un dzīvības!!! Vai tad Ošenieks to visu ir atļāvis??? Paskatiet video, kur šis zēns noraida opozīcijas deputātu ierosinājumu glābt apdraudētos iedzīvotajus!!! Apzināta muļķība ir NOZIEGUMS!!!

  • -14
    keda 07.12.2018, 11:52:02

    tad tu esi noziedznieks, jo apzināti raksti visādas muļķības.
    Varbūt kādreiz tomēr der arī uz sevi paskatīties un savu uzvedību, nevis tikai citus vainot? Ja uzdod jautājumu, kura vienīgā atbilde var būt, ka uzrunātais atzīst, ka ir muļķis, tad visai loģiski, ka ar laiku neviens ar tevi vairs nerunās.

  • -12
    Mikess 07.12.2018, 15:24:53

    Ivaronkul ( te atkal ieslēdzas ''izcilo cilvēku '' domāšana ,ka tie kuri sauc Ivarus par Ivaronkuļiem ir viena un tā pati persona ) :D ,Jūs paši sevi dzirdat arī? Paņemiet diktafonā ( ir arī jebkurā smartfonā ) ierakstiet pretenzijas un paklausieties sevi no malas :) Manas domas ir ja jau esat tik svarīgs cilvēks tad šeit noteikti nav īstā vieta kur varat riet uz visiem un par visu. Jūs sevi pazemojat vienkārši zemāk nekā to Jums izprast.

  • -5
    Latvija pāri visām! 07.12.2018, 12:10:39

    Kā būtisks papildinājums stratēģijā tiks iestrādāts punkts par atbalsta sniegšanu Ventspils pilsētā strādājošajiem uzņēmumiem darbinieku piesaistē un nodrošināšanā ar kvalitatīvu dzīvesvietu.
    ,----

    Atkal atbraucējiem uz vietējo nodokļu maksātāju rēķina priekšrocības?
    Kā tas iet kopā ar mūžīgo domes kunkstēšanu, ka mums ir kapitālisms un privātie katrs pats atbild par savām vajadzībām.
    Jeb vnk tā ir retorika, ko pagrozīt pēc vajadzības?

  • -14
    keda 07.12.2018, 12:20:00

    Nūūū, ja nav speciālistu, bet vajag, tad dzīvoklis varētu būt ok bonuss. Neredzu iemeslu cepties. Nedomāju, ka runa ir par dajebkādu lāpstu un slotu operatoru piesaisti.

  • -13
    Arnis Junge 07.12.2018, 12:53:24

    Vai tev zināms kāds konkrēts piemērs, kad piesaistīts kāds lieks speciālists ar mistiskām priekšrocībām, ja saki - atkal? Skaidrs, ka lielajiem uzņēmumiem kvalificēts darbaspēks bieži vien ir problēma. Pareizi jau keda saka - nepiesaista jau visus pēc kārtas, bet tos, kuri tŗūkst. Vismaz manā izpratnē.

  • -13
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 07.12.2018, 14:25:13

    Atbild Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļa:

    Kvalificētu speciālistu trūkums pēdējos gados ir viens no Latvijas un jo īpaši reģionu pilsētu ekonomiskās attīstības problēmjautājumiem, ko apzinās arī Ventspils pilsētas pašvaldība. Arī Ventspils informācijas un komunikācijas tehnoloģijju un apstrādes rūpniecības uzņēmumiem nereti nākas pašiem piesaistīt speciālistus no Ventspils novada vai citām Latvijas vietām ārpus Ventspils pilsētas. Pašvaldība ir ieinteresēta, ka Ventspils uzņēmumi attīstās, un viens no priekšnosacījumiem, lai uzsāktu pastāvīgu dzīvi Ventspilī, ir iespēja īrēt vai iegādāties dzīvojamo platību. Uzņēmumu iespēja palielināt darbinieku skaitu, apgrozījumu un atalgojuma fondu nozīmē arī, ka Ventspils pilsētas budžetā tiek saņemtas lielākas iedzīvotāju ienākuma nodokļa iemaksas, no kā pakārtoti iegūst arī ventspilnieki, pašvaldībai lielākā apmērā spējot nodrošināt Ventspils iedzīvotāju vajadzības.

  • -12
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 07.12.2018, 14:27:53

    Dzīvojamā fonda atbalsts nepieciešams, ņemot vērā ierobežoto ilgtermiņa īres tirgu Ventspilī. Visbiežāk īre tiek piedāvāta tikai ziemas sezonai, vasaras sezonā daudzkārt uzcenojot pakalpojumu.
    Dzīvojamā fonda atbalsta programma attiecas uz uzņēmumu speciālistiem, kuri pēdējos trīs gados ir absolvējuši augstskolu vai nav bijuši deklarēti Ventspilī, tātad arī uz ventspilniekiem, kuri studējuši Ventspils Augstskolā un studiju laikā dzīvojuši dienesta viesnīcā.

  • -12
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 07.12.2018, 14:29:41

    Dzīvojamā fonda atbalsta programma neparedz finansiālas atlaides uzņēmumu speciālistiem – īres cena ir atbilstīga tirgus cenām, atkarībā no īrē nododamās dzīvojamās platības kvadratūras, labiekārtojuma pakāpes, īres līgums ar speciālistu tiek slēgts uz trim gadiem. Katrs pieteikums tiek izvērtēts, uzņēmumam iepriekš pamatojot speciālista nepieciešamību pēc iespējas pretendēt uz pašvaldības dzīvokļa īri. Kārtību, kādā tiek administrēta dzīvojamā fonda atbalsta programma uzņēmumu speciālistiem, nosaka Ventspils pilsētas domes 2016. gada 14. oktobra saistošie noteikumi Nr. 5 “Par kārtību, kādā Ventspils pilsētā tiek sniegta pašvaldības palīdzība speciālistiem nodrošināšanai ar dzīvojamo telpu”, ar kuriem iespējams iepazīties: https://likumi.lv/ta/id/286028-par-kartibu-kada-ventspils-pilseta-tiek-sniegta-pasvaldibas-palidziba-specialistiem-nodrosinasanai-ar-dzivojamo-telpu

  • -2
    Mikess 07.12.2018, 15:27:28

    Dīvaini,ka pati Ventspils Dome iznīcināja vairākus uzņēmumus pilsētā cenšas piesaistīt speciālistus.Kur tad tie strādās?

  • -5
    Arnis Junge 08.12.2018, 12:21:58

    Nu jau gan Mikess aizrunājies.. Ja jau sāki, tas turpini, kurus uzņēmumus un kā dome iznīcinājusi? Vai arī nerunā tādas aplamības..

  • 0
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 10.12.2018, 08:12:44

    Atbild Ventspils pilsētas domes Ekonomikas nodaļa:

    Ventspils pilsētas dome ik nedēļu sniedz informāciju par pieejamo darba vietu skaitu pilsētā. Lūdzu, zemāk saitē, skatīt aktuālāko ziņu. - 2018. gada 3. decembrī NVA vakanču datu bāzē ir reģistrētas 155 aktuālas vakances Ventspils filiālē

    https://www.ventspils.lv/lat/ekonomika/159542-ventspili-aktualas-155-vakances

  • 0
    Freds 11.12.2018, 09:06:05

    Ekonomikas nodaļa, beidziet māžoties ar šīm NVA vakancēm, tās jau 10 gadus tiek piedāvātas, nez kāpēc?

  • -5
    Latvija pāri visām! 07.12.2018, 13:44:43

    keda, bet tā ir uzņēmuma, ne pašvaldības problēma.
    Ja pašvaldības uzņēmums, tad, protams, viss ok.

  • -2
    Mikess 07.12.2018, 15:58:42

    ''savādi gan gribējām kādreiz sanāca labāk..''

  • 0
    Nah Nahs. 07.12.2018, 16:42:34

    Zināms,ka pašvaldībai nav pienākums būvēt dzīvojamos namus savas pilsētas iedzīvotājiem (nevis ienācējiem no citurienes).
    Bet aizliegts ar likumu tas arī nav.
    Kāpēc gan nevarētu attīstības programmā iekļaut punktu,ka jānodrošina "iedzimtie" ventspilnieki ar pašvaldības dzīvokļiem,kur īres maksa būtu simboliska?

  • -4
    ^^—^^ 08.12.2018, 12:47:09

    Ceru, ka esat šādu priekšlikumu iesniedzis oficiāli. Par zemajām īres maksām gan nezinu. Par kādu naudu tad būvēs un kuri tad būs tie, kuriem būs tiesības par šo simbolisko maksu īrēt? Domā katram pa dzīvoklim uzbūvēt? Es ar, protams, neatteiktos, bet utopija nedaudz.

  • -4
    Ivars Jansons 07.12.2018, 17:19:31

    Kas ir Ventspils pilsētas dome??? Vai tie ir tie Aivara pakalpiņi, kuri Vienu gadu, četrus mēnešus, un 10 dienas nepamatoti vazāja pa paradu piedziņas tiesām pensionāru, un aizmirsa pat atvainoties?? Vai drīz izmaksās man kompensāciju par morālo kaitējumu??? Cik muļķības nav sarunajis Ošenieks sabiedrisko apsprieshanu
    laikā???

  • -11
    Mikess 07.12.2018, 17:39:25

    Ivaronkul..es ļoti atvainojos par vārdiem,taču Jūs esat debils idiots.Ja Jums problēmas ar tiesām tad ejiet tās risināt nevis šeit izteikt savas pretenzijas. Es par neslavas celšanu no tiesas puses piespriestu Jums ne tikai maksāt taču arī STRĀDĀT! Saprotat vardu - strādāt? Acīmredzot neesat nekad strādaājis psiholoģiski slimais cilvēk...

  • -2
    Kriska 07.12.2018, 18:01:33

    Neizskatās, ka apspriede bijusi aktīva- 1 pret 2

  • -1
    Ivars Jansons 08.12.2018, 09:24:12

    Tās sabiedriskās apspriešanas nav nekas cits, kā sameklēt citādi domājošos, un, ja nevar piemuļķot, tad seko izrēķināšanās visvisādos veidos...To, taču, zina visi Ventspilī, un, uz tādiem pasākumiem viņus ar varu neaizvilksi!!!

  • -2
    Rasma 08.12.2018, 12:39:46

    Attīstiet, attīstiet! Attīstītie jaunieši līdz 30 gadam būs aizbraukuši. Paliks pensionāri un muļķi. Kas varēs baudīt attīstību. Varēsiet aicināt šauracainos, kas pa 100 USD strādās un būs ar mieru kastē dzīvot.

  • -4
    ^^—^^ 08.12.2018, 12:51:16

    Pie kuriem sevi pieskaiti? Pie attīstītājiem jauniešiem, pie muļķiem vai gudrajiem? Jebkurā gadījumā - apsveicu ar viedokli - tiešām iespaidīgs spriedelējumus!

  • 0
    Rasma 08.12.2018, 20:26:20

    http://focus.bb.lv/news/latvija-cilveki-nav-laimigi-reemigrejusi-latviesu-gimene-atkal-devusies-uz-iriju-tagad-uz-neatgriesanos?23323&fbclid=IwAR1a5u2bMRrxLx2Q3e8F56

  • 0
    Artūrs Platonovs 09.12.2018, 03:10:07

    Viņi paši, dome, mani mētā pa tiesu, a darba te nav. Pat tad kad nosauca par dzērājģimenenes bērnu, pēc mātes nāves, neatdeva ģimenei, bet kaut kādiem audžuvecākiem.

    Lasiet te:
    Uz tiesu aizgājis dokuments. ej.uz/ventspilstiesa


    Un te 2 sūdzības:
    https://www.sudzibas.lv/ventspils-socialais-dienests-pabalsts-krizes-situacija-lai-varetu-iegadaties-lietas-prieks-skolas-eksamena-c518912

    https://www.sudzibas.lv/ventspils-poliklinika-psihiatrs-arsts-zigmunds-krasovskis-domes-pakalpotajs-c519672

  • -4
    Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome 10.12.2018, 14:31:19

    Atbild Ventspils pilsētas domes Sociālais dienests:

    Ventspils pilsētas Sociālais dienests informē, ka Jūsu komentārā paustās pretenzijas neatbilst objektīvajai situācijai, kā arī informācija par Jūsu ģimenes situāciju ir sensitīva, un Sociālajam dienestam nav tiesību to publiski apspriest.
    Vienlaikus vēlamies teikt, ka ikvienam bērnam, kurš palicis bez vecāku gādības, tiek meklēta piemērotākā ārpusģimenes aprūpes forma – audžuģimene, aizbildņa ģimene vai sociālās aprūpes iestāde, atbilstoši bērna vajadzībām un pašvaldības iespējām. Sociālā dienesta mērķis ir nodrošināt ikvienam ārpusģimenes aprūpē esošam bērnam iespējami labvēlīgāku sociālo situāciju.
    Atgādinām, ka informācija par aktuālajām darba vakancēm Ventspils pilsētā ir pieejama Nodarbinātības valsts aģentūras mājas lapā www.nva.gov.lv/ventspils, kur no 155 piedāvājumiem (2018. gada 3.decembra informācija) varat atrast sev piemērotāko.

  • -5
    Latvija pāri visām! 09.12.2018, 20:10:40

    Kas tad tie tādi par attīstītiem jauniešiem, kas muks prom?
    Varbūt ka tie ir mazattīstītie, kas grib pie visa gatava strādāt darbiņus,
    kurus viņiem atvēlēs jaunā mītnes zeme. Vācu cūku fermās, angļu rūpnīcās utt.

  • 0
    Ivars Jansons 10.12.2018, 09:52:22

    Va ta tiem jaunajiem un laimīgajiem strādniekiem jau izstāstīja, kāds apdraudējums viņu veselībai un dzīvībai viņus sagaida Ventspilī??? Lai skrien uzreiz pie Vītolīša!!! Tas izstāstīs visas apzinātās infrastruktūras neveiksmes!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: