BK "Ventspils" basketbolisti Čempionu līgas pirmā apļa pēdējā mājas spēlē ar 75:80 piekāpās "Nizhny Novgorod" komandai, tā neizmantojot iespēju pirmo reizi sezonā ielauzties apakšgrupas labāko četriniekā. 

Lai gūtu savus pirmos punktus, laukuma saimniekiem bija nepieciešami četri uzbrukumi un vairāk nekā divas minūtes, līdz no distances izcēlās iepriekšējā mača varonis Rihards Lomažs, kurš samazināja deficītu līdz minimumam (3:4). Mirkli vēlāk Lomažs vēl divas reizes bija precīzs no perimetra, palīdzot "Ventspilij" pirmo reizi pārņemt vadības grožus (9:8). Līdz komandas biedru palīdzībai bija jāpagaida – Ronalds Zaķis bumbu grozā no augšas ietrieca, kad bija aizvadītas vairāk nekā piecas minūtes.

Ventspilnieki ilgāku laiku neļāva pretiniekiem gūt punktus, taču pašu neveiksmes uzbrukumā traucēja veikt izrāvienu, un otrajā ceturtdaļā viss sagriezās kājām gaisā – "Nizhny Novgorod" palielināja pārsvaru no diviem līdz desmit punktiem. Pamanāms bija Ivans Strebkovs, kurš gan guva punktus pats, gan izdarīja rezultatīvas piespēles un palīdzēja izcelties partneriem. "Ventspils" galvenais klupšanas akmens atkal bija iesprūdušais uzbrukums – puslaika pēdējo sešu minūšu laikā tika gūti tikai trīs punkti, tālmetienu realizējot Ingum Jakovičam. No 26:26 rezultāts pārvērtās par 29:39.

Atspēlēšanās bija smags uzdevums. Lai gan pēc Ārona Džonsona metiena deficīts saruka līdz septiņiem punktiem, tikšana tuvāk kurzemniekiem nenāca viegli, jo sniegums uzbrukumā joprojām bija kā pa viļņiem – veiksmīgiem nogriežņiem sekoja sausās minūtes. Usmans Dramē un Jakovičs panāca 51:54, taču ceturtās ceturtdaļas ievadā "Niznhy Novgorod" veica izrāvienu, pārsvaru padarot komfortablāku.

Protams, "Ventspils" spēlēs bez saspringtas galotnes nekur. Pēc Džonsona realizētajiem soda metieniem pēdējā minūte sākās ar trīs punktu deficītu (73:76), tomēr aizsardzībā nebija pa spēkam apturēt Kendriku Periju – viņš vispirms caurgājienu realizēja par spīti sodam, bet nākamajā uzbrukumā skaisti ietrieca bumbu grozā no augšas, panākot 80:75 viesu labā. Lomaža izmisuma tālmetiens nebija precīzs, līdz ar to "Ventspils" piedzīvoja saspringtu zaudējumu.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -6
    Opaps 14.11.2018, 22:54:32

    Slikti(sūdīgi)

  • -3
    Kurzemniece. 15.11.2018, 05:41:44

    Katrs saņem to,ko pelnījis!

  • -3
    Barons 15.11.2018, 11:22:34

    Jedem das Seine.(To ir pa Vācisk,le zinat).

  • -4
    keda 15.11.2018, 11:27:15

    Barononkul, "Vācisk" jarakst a mazo burt, le zinat.

  • -5
    keda 15.11.2018, 09:15:33

    Bēdīgākais skats šajā sezonā... pat tad kad bez centriem spēlēja, cīnījās niknāk, vakar nolaistām rokām :( Cerams, tas sapurinās!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: