Pēc zaudējuma Čempionu līgas mačā Le Mans komandai (76:91) gan BK Ventspils galvenais treneris Roberts Štelmahers, gan uzbrucējs Džonatans Arledžs uzsvēra komandas kļūdas aizsardzībā un agresivitātes trūkumu.

«Jāsveic pretinieki ar uzvaru, kuru viņi tiešām bija pelnījuši. Tā noteikti nebija pati labākā spēle mūsu izpildījumā. Pārāk daudz ielaidām punktus no pretinieku ātrajiem uzbrukumiem un caurgājieniem, pārāk daudz bija vieglu metienu. Protams, mums aizsardzībā bija jāspēlē labāk kā komandai, bet aizsardzība viens pret vienu šovakar vispār bija šausmīga. Tas arī noveda pie brīvajiem metieniem. Centāmies rotēt sastāvu, bet ir grūti apturēt komandu, kura no tālās distances met ar 55% precizitāti. Taču galvenais bija aizsardzībā spēle viens pret vienu, kur mēs regulāri kavējām,» skaidro Štelmahers.

Ventspilnieku treneris kritizēja savu komandu par neveiksmīgo ceturto ceturtdaļu, kurā ventspilnieku spēle vienkārši apstājās un mājinieki guva 30 punktus: «Ceturtā ceturtdaļa sanāca ļoti neveiksmīga, jo sāncenši trāpīja dažus sarežģītus metienus un mēs nolaidām rokas, kam nevar būt nekādu izskaidrojumu. To vienkārši nedrīkstējām darīt un ļaut sāncenšiem tikt pie liela pārsvara. Vēlāk var izrādīties, ka svarīgs ir katrs punkts, par ko spēlētāji, šķiet, bija piemirsuši. Pēdējā ceturtdaļā mums bija tikai viens pārkāpums, kas vien parāda, ka vajadzēja demonstrēt agresīvāku, gudrāku un nobriedušāku basketbolu. Jāmācās arī no šādām spēlēm, bet esmu pārliecināts, ka mēs spēlēsim arvien labāk un labāk.»

Aizsardzības problēmas uzsvēra arī Arledžs: «Nenospēlējām aizsardzībā gan individuāli, gan kā komanda. Pāris reizes izdevās atspēlēties, bet bija pārāk daudz kļūdu aizsardzībā un pārāk daudz nevajadzīgu pārkāpumu. Grūti komentēt citu spēlētāju sniegumu, bet es zinu, ka labāko darbu nepaveicu arī pats. Piemēram, man bija jāsavāc vairāk atlēkušo bumbu. Ceturtajā ceturtdaļā mums pietrūka tieši cīņas spara. Bija jāturpina cīnīties, tas ir jādara visas četras ceturtdaļas, bet šovakar to neizdarījām.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: