Šodien, 2. novembrī Ventspils audžuģimenes viesojas Latvijas Valsts prezidenta ikgadējā pieņemšanā audžuģimenēm, aizbildņiem un adoptētājiem Rīgas pilī.

Ventspili šajā tikšanās reizē pārstāv trīs audžuģimenes – Olgas Apses, Tatjanas Kovaļčukas un Aijas Smilškalnes ģimenes. Visām šīm ģimenēm ir ilggadēja audžuģimenes pieredze. Tatjanai Kovaļčukai audžuģimenes statuss ir kopš 2015. gada, Aijai Smilškalnei – kopš 2014. gada, savukārt Olgai Apsei audžuģimenes statuss ir kopš 2011. gada. Olgas Apses ģimene ir viena no pieredzējušākajām audžuģimenēm Ventspilī. Šobrīd viņas kuplajā ģimenē dzīvo 6 bērni.

Pieņemšanā piedalās arī Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone. Tikšanās laikā tiks uzklausīti bērnu un ģimeņu stāsti, cildināta ģimeņu drosme, pašaizliedzība un ziedošanās Latvijas bērnu labā, sniedzot atbalstu un mājas sajūtu bez vecāku gādības palikušiem bērniem un radot apstākļus, kuros bērni var pilnvērtīgi augt un attīstīties.

Latvijas simtgadē valsts ir definējusi mērķi, ka katram bērnam nepieciešams augt ģimenē. Kā liecina Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas un Labklājības Ministrijas sniegtie dati, šī gada pirmajā pusē bērnu aprūpes centros atradās 924 nepilngadīgie, no kuriem 17 ir vecumā līdz trīs gadiem. Jāatzīmē, ka bērnu aprūpes centros dzīvojošo bērnu skaits, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, ir samazinājies par 113 bērniem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: