Vairāki bijušā Basketbola kluba „Ventspils” spēlētāja Daira Bertāna izteikumi nesenā intervijā sporta portālā sportacentrs.com ir nepatiesi, teikts BK Ventspils paziņojumā presei.

 BK „Ventspils” iepazinies ar bijušā Basketbola kluba „Ventspils” spēlētāja Daira Bertāna izteikumiem, kurā viņš pauž neapmierinātību ar klubā pieņemtiem lēmumiem attiecībā uz viņu sportisko karjeru, kā arī izsakās, ka viņam vien zināmi personāži spēj ietekmēt klubā notiekušos procesus un lēmumus.

«Šādi izteikumi nemēdz palikt bez ievērības, vēl jo vairāk, ja tie nākuši no cilvēka, kuram savulaik pastiepta palīdzīga roka, turklāt vairāki Bertāna izteikumi ir nepatiesi,» rakstīts BK Ventspils paziņojumā.  

Klubs nolēmis saviem uzticamākajiem līdzjutējiem, jaunajiem basketbolistiem un citiem šīs sporta veida interesentiem vēlreiz izskaidrot Basketbola kluba „Ventspils” darbības principus, mērķus un rast skaidrojumus dažiem augstākminētā sportista izteikumiem.

Basketbola klubs „Ventspils” var lepoties ar vairāk kā 17 gadu senu vēsturi, kas Eiropas basketbola līmenī nav pārāk ilga, tomēr Latvijā ir demonstrējusi pārliecinošu stabilitāti, un komandas uzticamākiem līdzjutējiem nekad nav nācies meklēt citu komandu, kuru atbalstīt.

Tāpat klubā izveidotā struktūra, vadītāji un pieņemto lēmumu kārtība ir palikusi gandrīz nemainīga un sekmīgi darbojas visus kluba pastāvēšanas gadus. Klubs lepojas ar saviem 38 juridiskiem un fiziskiem biedriem, kuri ir augstākais lēmējorgāns. Kluba stratēģiskos lēmumus pieņem padome 5 cilvēku sastāvā, bet valde veic organizatoriskās funkcijas, lai darbi klubā norisinātos veiksmīgi.

«Šis mehānisms darbojas visu kluba pastāvēšanas laiku un nekādi bijušie, esošie spēki vai personāži nav apdraudējuši, ietekmējuši vai kā citādi kaitējuši kluba izvirzītajiem mērķiem. Vēl jo mazāk - noteikuši spēlētāju karjeras iespējas,» teikts paziņojumā.

BK „Ventspils” ne uz vienu brīdi neesot mainījis savu mērķi attīstīt jaunos Latvijas talantīgos basketbolistus.

«Mēs jau tagad lepojamies ar saviem darba augļiem – Lauris Blaus šobrīd jau ir ievērojams BK „Ventspils” komandas spēlētājs, Mārtiņš Meiers un Dāvis Lejasmeiers šobrīd spēles prasmi papildina LBL komandā „Liepājas Lauvas”, kas dos neatsveramu pieredzi jaunajiem censoņiem. Savukārt mūsu jaunie talanti Dāvis Čoders un Uģis Pinete jau tagad sāk iekļauties BK „Ventspils” komandā. Turklāt „Ventspils Augstskolas” komandu šobrīd papildina vairāki gados jauni basketbolisti, kuri jau pavisam drīz būs ievērojams spēks mūsu jauniešu komandai,» skaidro BK „Vrentspils”.

Atskatoties uz notikumiem pagājušās sezonas noslēgumā, Daira Bertāna izteikumi klubam liek šaubīties, vai sportists jeb kad ir saņēmis pilnu skaidrojumu no sava aģenta, kuram pilnībā ir uzticējis savu sportisko karjeru.

«Mēs varam paskaidrot, ka neviena konkrēta Itālijas kluba pārstāvji pie mums netika vērsušies. Sarunas ar Itālijas klubu veda sportista aģents. Līdz ar to nevaram komentēt, kādu iemeslu dēļ šīs sarunas netika novirzītas līdz rezultatīvam iznākumam. Acīm redzot sportista aģents un Itālijas klubs nespēja vienoties par tobrīd esošā BK Ventspils un Daira Bertāna līguma pārtraukšanas nosacījumiem, tādēļ arī darījums nenotika. Kā zināms, tad katra līguma pārtraukšanai ir sava kārtība un noteikumi. Ņemot vērā itāļu zemo interesi (ja tāda tiešam bija) un aktivitāti, neesam īsti pārliecināti vai tiešām Bertāns viņiem bija tik ļoti interesants. Turklāt neslēpsim, ka mēs vēlējāmies pagarināt līgumu ar Dairi Bertānu, kas bija zināms arī pašam sportistam, tāpēc neliekas saprotama basketbolista vēlme savu karjeru uz dažām spēlēm turpināt Itālijā, bet neizdošanās gadījumā atgriezties savā iepriekšējā klubā....,» uzsvērts paziņojumā.

Tā pat klubu izbrīna Daira vēlme komentēt cita spēlētāja un kluba attiecības, šajā gadījumā runājam par Jāni Strēlnieku, kurš ir viens no redzamākajiem BK „Ventspils” audzēkņiem.

«Nekad neesam slēpuši, ka Jānis Strēlnieks mūsu komandā ir ļoti svarīgs gan kā spēlētājs, gan kā personība, tāpēc rūpīgi izvērtējam jebkuru interesi no citiem klubiem, kādu gan oficiālā formā līdz mums nav nonācis pārāk daudz. Ja šāds piedāvājums netiek izteikts oficiāli, vai arī nav pievilcīgs no sportiskā vai finansiālā aspekta, tad, protams, ka uzskatām par labāku paturēt Jāni šeit, kur viņam ir iespēja spēlēt, pie tam darīt to daudz un ar pietiekami lielu atbildības nastu. BK Ventspils nebūt nav sliktākā platforma Strēlnieka izaugsmei, tāpēc ticam, ka Jānis ar savu talantu un attieksmi pret darbu nekur nepazudīs, un viņa karjera virzīsies tikai uz augšu. BK „Ventspils” mērķis nav savus spēlētājus pārdot klubiem, kuru reputācija, attieksme vai mērķi ir apšaubāmi. Mums vienmēr būs svarīgi kādā klubā mūsu spēlētāji nonāks, un kāda būs viņu tālākā attīstība. Tikai sportista veiksmīgas karjeras gadījumā mēs uzskatīsim, ka savu darbu esam padarījuši godam. Šajā jautājumā visi mūsu esošie un nākamie jaunie sportisti var justies droši - mums viņu tālākā sportiskā karjera nebūt nebūs vienaldzīga,» teikts kluba pziņojumā.

BK Ventspils nav izprotams arī Bertāna izteikums, ka spēlētāju attīstība nav (vai kādā brīdī nav bijusi) kluba prioritāte. «Ir nesaprotams Daira rūgtums pret klubu, kurš viņu "paglāba no grimstoša kuģa”, kāds savulaik bija ASK un deva iespēju spēlēt un attīstīties labos apstākļos».

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: