Ventspils izglītības iestādēs noteikta jauna kārtība – kad ir un kad nav nepieciešama ārsta zīme.

Lai atgrieztos izglītības iestādē pēc ilgstošas mācību kavēšanas, nepieciešama ārsta zīme. Taču kavējuma iemesls ne vienmēr ir slimība, tas var būt arī vecāku atvaļinājums, viesības, ceļojums. Tāpēc Ventspils pilsētas Izglītības pārvaldes skolu ārsts Gundars Kuklis izstrādājis noteikumus, kuros norādīts, kādos gadījumos ir nepieciešama ārsta izrakstīta zīme un kādos ne.

Par jauno kārtību skolu un bērnudārzu medicīnas māsas tika informētas izglītības iestāžu medicīnas darbinieku sanāksmē 20. janvārī.

Ārsta zīme joprojām nepieciešama, ja bērns atgriežas izglītības iestādē pēc slimošanas. Zīme noteikti vajadzīga arī tajās reizēs, kad skolas vai bērnudārza medicīnas māsa konstatējusi bērnam paaugstinātu temperatūru vai citas saslimšanas pazīmes, informējusi par to vecākus un bērns devies mājās. Pat ja bērns nākamajā dienā atkal apmeklē skolu vai bērnudārzu, viņam jāuzrāda ārsta zīme, kurā norādīts, ka viņš ir vesels.

Toties tad, ja bērns neapmeklēs izglītības iestādi kādu citu iemeslu dēļ (vecāku atvaļinājums, ceļojums utt.), vecāki raksta iesniegumu tās vadītājam. Šajā gadījumā atgriežoties bērnudārzā vai skolā, ārsta zīme nav nepieciešama. Bērna veselības stāvokļa pārbaudi veiks izglītības iestādes medicīnas māsa. Tāpat ārsta zīme nav nepieciešama, atgriežoties bērnudārzā pēc vasaras brīvdienām.

Dažkārt vecāki, jūtot, ka bērns atrodas uz saslimšanas robežas, vēlas nostiprināt viņa veselību, dažas dienas (ne vairāk kā trīs) paturot mājās. Tad attaisnojošo kavējuma zīmi raksta vecāki, bet bērna veselības stāvokli pārbauda izglītības iestādes medicīnas māsa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: