Dalību FIBA Izaicinājuma kausa Top16 turnīrā turpinās BK "Ventspils" basketbolisti, šodien viesos tiekoties ar zviedru Norčepingas "Dolphins".

Lai gan ventspilnieku un delfīnu ceļi šosezon jau krustojušies, diez vai šo maču MasterCard BBL čempionātā var uzskatīt par pilnvērtīgu atskaites punktu komandu varējuma izvērtēšanai. BK "Ventspils" vairs nav tas un arī "Dolphins" spēlēs citādākā sastāvā. Baltijas līgas spēlē Ventspilī (79:68) zviedriem nevarēja palīdzēt pieci basketbolisti, kuri komandas rindās devās laukumā Izaicinājuma kausa pirmajā Top16 turnīrā mačā.

 

BK "Ventspils" rindās spēlē pret "Dolphins" viens no labākajiem bija amerikānis Česters Meisons (12 punkti, 5 bumbas, 4 piespēles), taču viņa jau pasen nav komandas sastāvā. Turklāt klāt nākuši pat divi aizsargi – Sandis Buškevics un Vejinmi Efedžuku.

 

Ventspilnieki uz Zviedriju devušies labākajā sastāvā, tā kā ir cerības, ka savu Eiropas debiju piedzīvos arī Efedžuku, kuram pagaidām ventspilnieku rindās sanācis nospēlēt vien septiņas minūtes. Jau debijas mačā spēlētājs iedzīvojās traumā, kas lika vairāk nekā nedēļu atturēties no basketbola.

 

BK "Ventspils" pirms došanās uz Zviedriju papildināja uzvaru skaitu BBL čempionātā, viesos ar 83:68 apspēlējot "Valmieru", bet "Dolphins" nacionālajā čempionātā smagā cīņā izbraukumā otrajā pagarinājumā apspēlēja "Jamtland" vienību – 106:101. Desmit komandu konkurcē "Dolphins" ar 14 uzvarām 20 mačos šobrīd ieņem ceturto vietu.

 

Interesanti, ka pirmdien "Dolphins" bija paredzēta Zviedrijas čempionāta spēle, kas tā arī netika pārcelta, taču Norčepingas klubs to aizvadīja ar otro sastāvu - likumsakarīgs zaudējums līgas līderiem "Sundsvall Dragons" 57:96.

 

Ventspilnieki pēc mača Zviedrijā dosies uz Igauniju, kur aizvadīs BBL spēles ar "TTU/Kalev" un "Kalev/Cramo", bet tad sekos ceļojums uz Franciju un trešā spēlē Top16. Nākamo spēli savā laukumā BK "Ventspils" aizvadīs vien 12. februārī, kad BBL mača uzņēms Tartu "Rock".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: