BK "Ventspils" basketbolisti izcīnījuši pirmo uzvaru Čempionu līgas jaunajā sezonā, savā laukumā jau ar 11 vīru palīdzību ar 86:80 pieveicot līdzšinējos A grupas līderus "Banvit" no Turcijas.

Šovakar laukumā bija gatavs atgriezties Ronalds Zaķis, tomēr pamata pieciniekā Roberts Štelmahers centra pozīcijā sūtīja nupat komandai pievienojušos Usmanu Dramē. Visai drīz pēc spēles sākuma gan Ronalds nāca laukumā,
nomainot jauno komandas biedru, un uzreiz bija jūtams spēks abos laukuma galos. Rezultāts pirmajās minūtēs auga līdzīgi. Ceturtdaļas vidū Lomažs ar divpunktnieku panāca 12:10 kurzemnieku labā. Līdz ar maiņām izdevās vēl vairāk uzlabot spēli un drīz vien jau plus pieci (15:10). Lomažs pirmajā ceturtdaļā guva deviņus punktus, un, lai arī tik lielu starpību noturēt nesanāca, pēc desmit minūtēm ventspilniekiem bija vadība (23:20).

Pirmajā puslaikā bija vērpjama fiziska spēle abu komandu izpildījumā, diezgan daudz piezīmju, bet ventspilniekiem pēc Entonija Bīna trīspunktnieka izdevās panākt plus septiņi (32:25), un Bandirmas komanda pieprasīja pārtraukumu sešas ar pusi minūtes pirms pirmā puslaika beigām. Tas gan netraucēja ventspilniekiem turpināt izrāvienu - no tālienes precīzi meta arī Alredžs, liekot "Banvit" pusotras minūtes laikā pieprasīt otro pārtraukumu, jo "Ventspils" bija panākusi jau plus desmit (35:25). Lai gan kurzemnieki panāca arī +11, sekoja neliels viesu izrāviens - četri punkti pēc kārtas, un pārtraukumu trīs ar pusi minūtes pirms beigām pieprasīja arī Štelmahers. Lai gan puslaika izskaņā viesi veica izrāvienu, ļoti rezultatīvās pirmajās 20 mača minūtēs "Ventspils" bija labāka - 50:43.

Trešās ceturtdaļas sākumā viesu pamata piecinieka uzbrucējs Devins Olivers saņēma jau savu ceturto piezīmi. Plus mīnus desmit punktu robežās ventspilnieki spēja noturēt pārsvaru visas ceturtdaļas garumā. "Ventspils" trijās ceturtdaļās jau bija izmetusi 29 soda metienus (24 realizēti) un pirms pēdējām desmit minūtēm mājiniekiem bija plus (67:58). Pēdējā ceturkšņa sākumā viesi nedaudz pietuvojās, bet kopumā, spriedzei pieaugot, mazinājās pirmajās trīs ceturtdaļās novērotā augstā rezultativitāte.

Nepilnas trīs minūtes pirms beigām viesi pietuvojās līdz mīnus četri, pamazām "Banvit" lauza spēli, Peress no soda metienu līnijas nepilnas divas minūtes pirms beigām pietuvināja viesus līdz mīnus trīs (77:80). Sākoties pēdējai ceturtdaļai, Džonsona un Arledža saspēle noslēdzās ar otrā diviem punktiem no groza apakšas, un "Ventspils" atkal bija panākusi plus pieci (82:77). Pēc minūtes pārtraukuma "Banvit" vispirms netrāpīja metienu, tika pie otrās iespējas, taču pieļāva muļķīgu kļūdu - pēc auta izspēles pieredzējušais Birčevičs piespēli atdeva spēlētājam, kurš no auta vēl tikai lēca atpakaļ laukumā. Desmit sekundes pirms beigām 19 gadus vecais turku uzbrucējs Sehmuss Hazers saņēma tehnisko piezīmi, Lomažs soda metienu realizēja. Mirkli pēc tam arī pret Gulbi noteikumu pārkāpums, ko ventspilnieku kapteinis pārvērta divos punktos no soda metienu līnijas, un mača liktenis bija izšķirts - "Ventspils" svinēja pirmo uzvaru Čempionu līgā, apspēlējot spēcīgo turku komandu ar 86:80.

Nākamo maču "Ventspils" aizvadīs 31. oktobrī, kad viesos tiksies ar "Le Mans".

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    keda 24.10.2018, 11:15:52

    Nu cita spēle, kad ir ko pamainīt! Jaunais garais tāds pamatīgi satraucies šķita, bet nu galīgi bezcerīgs nelikās. Katrā ziņā centās dikti. Prieks par Zaķa un Bērziņa atgriešanos, prieks par komandas cīņu un prieks par skaļajām tribīnēm!

  • 0
    еs 24.10.2018, 13:12:18

    Beidzot ir pārtraukta mājas spēļu zaudējumu sērija eirokausos.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: