Basketbola klubs Ventspils noslēdzis viena mēneša pārbaudes līgumu ar centra spēlētāju Usmanu Dramē, kurš jau šajā vakarā varēs doties laukumā mačā pret Čempionu līgas A grupas līderiem Banvit.

24 gadus vecs basketbolists, kurš dzimis Gvinejā, bet ieguvis arī Amerikas Savienoto valstu pilsonību, koledžas gadus aizvadījis Kvinipiakas universitātē. 2015. gadā 206 cm garais centra spēlētājs uzsāka profesionālo karjeru, spēlējot Spānijas līgas komandā Joventut Badalona. Nākamajā sezonā pārcēlās uz Turciju, kur spēlēja Samsunspor DSI komandā, bet pērn spēlēja Izraēlas komandai Ironi Nahariya. Sezonas noslēgumā martā pievienojās NBA G līgas komandai Westchester Knicks, kurā aizvadīja piecus mačus

Šobrīd Ventspils sastāvā trūkst centra pozīcijas spēlētāju, jo Ronalds Zaķis un Lauris Blaus ir iedzīvojušies traumās, kas liedz doties laukumā. Lai gan Ronalds un Lauris ir atgriezušies treniņu zālē un aizvada kopējus treniņus ar komandu, tomēr vēl nav palīgi basketbola laukumā spēlēs.

Dramē jau ieradies Ventspilī un aizvadījis treniņus kopā ar komandu, bet šovakar varēs doties laukumā mačā ar Banvit. Turcijas kluba rēķinā ir pa uzvarai savā laukumā un viesos. Ļoti iespaidīga Banvit sanāca atspēlēšanās savās mājās pret MPH Riesen, jo pirmajā ceturtdaļā komanda zaudēja ar 8:30, otrajā uzvarēja ar 30:9, bet visā mačā izcīnīja panākumu ar 89:76. Izbraukumā vēl smagāk tika nopērta Francijas čempione Le Mans (96:67), tā divās kārtās gūto un zaudēto punktu ailītē iekrājot +42.

Interesanti, ka nacionālajā čempionātā Banvit tik labi nemaz nesokas. Svētdien komanda ar 62:86 savā laukumā piekāpās Eirolīgā spēlējošajai Anadolu Efes, un tas bija trešais zaudējums tikpat spēlēs. Čempionāts Banvit sākās ar zaudējumu vieniem no pagājušās sezonas pastarīšiem – Buyukcekmece basketbolistiem (59:81) –, kam sekoja arī neveiksme Gaziantepā (69:73). Lai arī cik labi komanda spēlē Eiropā, skaidrs, ka neveiksmes Turcijas čempionātā jau ir sašūpojušas pieredzējušā trenera Ahmeta Gjurgena krēslu. Turku speciālists vasarā aizstāja slovēniu Sašo Filipovski, kura vadībā Banvit uzvarēja Turcijas kausā, bet pērn nacionālajā čempionātā ieņēma ceturto vietu.

Gan Turcijā, gan Čempionu līgā Banvit uzbrukuma galvenais vilcējs ir 203 cm garais amerikānis Džordans Morgans, kurš labi spēlē groza tuvumā un ciešami realizē soda metienus. Abās Eiropas spēlēs viņš guva pa 25 punktiem, neizmetot nevienu tālmetienu, bet realizējot 51% divus punktus vērto metienu un 63% soda metienu. Viņa rēķinā arī vidēji astoņas atlēkušās bumbas mačā. Visa šī statistika it kā nerunā par labu ventspilniekiem (labi par atlēkušajām bumbām cīnās arī 204 cm garais Devins Olivers), kuriem tieši groza apakša šobrīd sagādā vislielākās problēmas, taču vismaz šajā gadījumā runa nav par cīņu ar iespaidīgiem centimetriem. Gjurgena rīcībā gan ir arī vīri virs 210 cm, taču ar lielu spēles laiku pagaidām viņi nav izcēlušies. Kas zina, varbūt Ventspilī...

Toties vairāk nekā 25 minūtes vidēji mačā laukumā pavada meksikānis Alekss Peress, kurš vēl pērn spēlēja VEF rindās un LBL finālā tikās ar ventspilniekiem. Čempionu līgā viņā rēķinā vidēji 8,5 punkti mačā un pa piecām piespēlēm un atlēkušajām bumbām.

Ventspils nedēļas nogalē devās pie jaunizveidotā Liepājas kluba un izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Vairāk nekā 16 minūtes laukumā pavadīja uzbrucējs Jānis Bērziņš, kuram tā bija atgriešanās laukumā pēc ļoti ilgas pauzes, kas bija saistīta ar smaga savainojuma ārstēšanu. Viņa rēķinā desmit punkti, četras atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles. Labi iespēju tikt pie ilgāka spēles laika izmantoja Artūrs Grīnbergs, kurš raidīja mērķī trīs no četriem tālmetieniem, bet kopumā guva 12 punktus. Komanda svinēja uzvaru ar 110:66, bet rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Džonatans Arledžs (viņam arī deviņas atlēkušās bumbas). Desmit un vairāk punktus guva astoņi no 11 laukumā izgājušajiem ventspilniekiem. Turnīra tabulā Ventspils iekārtojusies uzreiz aiz līderes Kalev/Cramo, kuras rēķinā ir par vienu uzvaru vairāk. Sestdien ventspilnieki savā laukumā aizvadīs arī šīs līgas spēli, uzņemot komandu Rapla.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    Kurzemniece. 23.10.2018, 13:06:33

    Akal moris!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: