Kārtējo Virslīgas maču savā laukumā aizvadīs FK Ventspils futbolisti, mēģinot trešo reizi šosezon sarūgtināt FK Jelgava un turpināt panākumu sēriju.

Ventspilnieki uzvarējuši četros mačos pēc kārtas, ierakstot trīs panākumus Virslīgas tabulā, kā arī nodrošinot vietu Latvijas kausa finālā. No pirmās vietas un Riga FC komanda šobrīd atpaliek par četriem punktiem, tā ka ventspilniekus joprojām var uzskatīt par stabiliem pretendentiem uz zeltu un tikai no viņu pašu snieguma atkarīgs, cik ilgi tā būs. Citiem vārdiem sakot, mētāties ar punktiem Ventspils vairs nedrīkst, bet, krājot tos tikpat labi kā pēdējos mačos, ir pavisam reāli atkal atvest čempionu kausu uz Ventas krastiem.

Jelgavniekiem šosezon aktuālāka par pretendēšanu uz medaļām ir cīņa par izvairīšanos no pārspēles par palikšanu Virslīgā, jo uz papēžiem pamazām sāk mīt Metta/LU. Komandu sezonas vidū pārņēma bijušais Latvijas izlases treneris Marians Pahars, taču straujus rezultātu uzlabojumus tas nenesa. Tika piedzīvots zaudējums arī pret tiešo konkurenti Mettu/LU (0:3), tomēr pēdējās divās spēlēs komanda tikusi pie četriem punktiem – 4:1 pret Valmieru Glass/ViA un 0:0 pret Spartaku. Lai gan ventspilnieki šajā sezonā no jelgavniekiem vārtus vēl nav ielaiduši, bet paši ir iesituši piecus, savā laukumā pieveikt zemgaliešus nav izdevies. Otrajā aplī Ventspils nespēja uzlauzt Jelgavas aizsardzības mūrus un nospēlēja 0:0, bet sezonas izskaņā neko tādu komanda vairs nedrīkst atļauties. Patiesībā uz to norāda arī turnīra tabula, kurā kurzemniekiem ir 46 punkti, bet jelgavniekiem – 18. Nav šaubu, ka arī Pahara vadībā Jelgava Ventspilī ieradīsies ar autobusu, lai arī droši vien citādāku (pirmajā mačā komandu trenēja Ravils Sabitovs), taču nu jau Dejanam Vukičevičam un kolēģiem būtu jābūt skaidram plānam, ko ar to iesākt. Sausā ventspilnieki pēdējo reizi palika 24. augustā, kad ar 0:1 piekāpās Riga FC, un ar 44 vārtiem ir viena no divām rezultatīvākajām Virslīgas komandām (tikpat daudz vārtu guvuši arī jelgavnieki), savukārt Jelgava guvusi vien 17 vārtus, kas ir vājākais rādītājs čempionātā. Tā ka, ja šoreiz Ventspils pratīs iesist, arī uzvara, visticamāk, nekur nepaliks.

Kopumā Virslīgā komandai vēl jāaizvada sešas spēles – trīs savā laukumā un trīs izbraukumā, tajā skaitā ar tiešajiem konkurentiem RFS un Riga FC.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: