Basketbola kluba"Ventspils" spēlētājs Jānis Antrops pleca traumas dēļ nevarēs spēlēt vairākus mēnešus, atklāja ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Pašlaik 27 gadus vecais Antrops uz Ventspili pārcēlās šajā vasarā, pārnākot no "Ogres" un noslēdzot līgumu pēc sistēmas 1+1.

Kā sarunā ar Latvijas Basketbola savienību (LBS) sacīja Štelmahers, Antrops guvis pleca traumu, kā rezultātā nevarēs spēlēt vairākus mēnešus. Tikmēr citam komandas basketbolistam Ronaldam Zaķim priekšpēdējā pārbaudes mačā lauzts deguns, bet Jānis Bērziņš pēc ilga rehabilitācijas procesa atsācis treniņus, taču pagaidām vēl nestrādā ar pilnu jaudu.

"Savainojumi ir profesionālā sporta ikdiena, ar šo problēmu jāsadzīvo un jācenšas to risināt. Būs mazliet citādāki akcenti komandas spēlē, būs iespējas citiem spēlētājiem," norādīja Štelmahers.

Nupat "Ventspils" papildinājusi sastāvu ar pieredzējušo aizsargu Mareku Jureviču.

"Sezonas sākumā vienmēr ir par maz laika, lai saspēlētos, un šī sezona nav izņēmums. Vēl tiek meklēta savstarpējā sapratne, basketbolisti vēl nav iegājuši spēļu ritmā, tāpēc ne vienmēr tiek pieņemti pareizākie lēmumi. Dažādu iemeslu dēļ pilnā sastāvā esam aizvadījuši tikai dažus treniņus. Tikko bija labas pārbaudes spēles ar Krasnojarskas "Jeņisej", taču no sastāva izkrita Zaķis. Piesaistījām pieredzējušo Jureviču," sacīja Štelmahers.

"Ventspils" pirmo oficiālo spēli jaunajā sezonā aizvadīs jau piektdien, kad "OlyBet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas mačā samēros spēkus ar kaimiņvalsts čempioni Tallinas "Kalev"/"Cramo".

"Ir gods atklāt jauno turnīru Latvijas čempionu statusā un centīsimies to izdarīt pēc iespējas labāk, bet tikpat nopietns noskaņojums noteikti būs arī mājiniekiem. Izskatās, ka "Kalev"/"Cramo" ir labi nokomplektējušies. Fiziski spēcīgs centra spēlētājs no ASV, meistarīgi ārējās līnijas spēlētāji, ieskaitot Šavo Lūisu, kurš pirms diviem gadiem spēlēja manā komandā Polijā. Arī meistarīgi vietējie - Tanels Soks, Kristians Kangurs, Martins Dorbeks. Ne velti viņi uzvarēja nopietnā pārbaudes turnīrā Klaipēdā," uzsvēra Štelmahers. "Mērķis apvienotajā līgā? Esam profesionāļi - gribam uzvarēt katrā spēlē, nešķirojot turnīrus."

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: