25. septembrī plkst.17.30 Galvenajā bibliotēkā Eiropas Sporta nedēļas ietvaros notiks jogas meistarklase kopā ar Inetu Ķirsi.

„Jogas filozofiju caurvij pārliecība, ka ikvienam piemīt pietiekamas spējas un talanti, lai aptvertu savu individuālo dižumu. Joga aicina ielūkoties Sevī un attīstīt katrā ieliktās iespējas, apgūt dzīves noteikumus un nosacījumus un izkopt tos, lai dzīvotu nevis savu ierobežoto vēlmju pasaulē, bet dzīvotu pasaulē, kādā gribi dzīvot,” tā jogu raksturo jogas pasniedzēja Ineta Ķirse.

Joga nozīmē vienību – saistību, vienotību. Tā var būt garīga prakse, tā var būt kalpošanas prakse, un tā var būt fiziska prakse, kas ved vēl pie citām, intelektuālām mācībām.

„Ir jogas nodarbības, kas izskatās kā uzkrītošu pozu un virziena trūkuma sajaukums. Manis pasniegtās jogas pamatā ir biomehānika. Ķermenis alkst pēc biomehāniski pareiziem un veselīgiem, primāriem kustību paraugiem. Bieži vien jogas nodarbību dalībnieki tās beidz, uzlādēti ar enerģiju. Visdrīzāk tāpēc, ka spējuši atmodināt savā ķermenī tās zonas, kuras gadiem – vai varbūt desmitgadēm – ilgi ir “gulējušas”. Tas ir tikai viens no iemesliem, kāpēc joga spēj palīdzēt tik daudziem visdažādākā vecuma cilvēkiem,” par jogas nodarbībām stāsta Ineta Ķirse.

Ieeja pasākumā bez maksas. Līdzi jāņem vingrošanas paklājiņš.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: