Sākoties jaunajam mācību gadam, uzņēmums Ventspils siltums arī šoruden iesaistīsies Karjeras nedēļas pasākumos, lai skolu jaunieši varētu iepazīt profesijas un apzināt izglītības iestādes, kurās tās var apgūt.

Visa mācību gada laikā skolēniem tiks piedāvāta iespēja piedalīties gan ekskursijās un iepazīt siltumenerģijas ražošanas procesu katlumājā, gan izglītojošā programmā – tehniski radošajā darbnīcā Kā siltums nonāk līdz manām mājām, lai veicinātu interesi par tehniskajām jomām.

Tehniski radošā darbnīca izveidota 2014. gadā sadarbībā ar SIA Aspired. Tas ir unikāls produkts, kas precīzi un detalizēti atspoguļo, atklāj un pastāsta dalībniekiem, kā tiek ražota siltumenerģija, kā siltums no katlumājas nonāk līdz patērētājam un kā veidojas mājsaimniecības rēķins par saņemto siltumenerģiju. Interaktīvajā programmā sarežģītais siltuma ražošanas process tiek atspoguļots viegli uztverami un saprotami, tādējādi sekmējot jauniešu interesi gan par efektīvu resursu un enerģijas izmantošanu, gan arī enerģētikas jomu.

Radošajā darbnīcā skolēni iegūst ne tikai teorētisko informāciju, bet arī paši aktīvi darbojas, pielietojot dažādas metodes, instrumentus un mērierīces, kā arī veicot pierakstus. Nodarbības noslēgumā notiek arī diskusijas un sacensības starp dalībnieku grupām, kas vienlaikus palīdz labāk izprast un nostiprināt apgūtās zināšanas dabaszinātnēs. Radošās darbnīcas piemērotas 7.–9. klašu skolēniem, grupās līdz 15–20 cilvēkiem. Darbnīcas ilgums: ~90 minūtes

Norises vieta: skolā vai Ventspils Augsto tehnoloģiju parkā, uzņēmuma Aspired telpās.

Šogad pašvaldības SIA Ventspils siltums apmaksātās radošās darbnīcas būs iespējams apmeklēt 200 skolēniem, laika posmā no 1. oktobra līdz 12. oktobrim.

Lai pieteiktu skolēnu grupas tehniski radošajai darbnīcai Kā siltums nonāk līdz manām mājām, aicinām skolotājus izvērtēt piedāvāto iespēju un sūtīt pieteikumus pa e-pastu ineta.gutmane@aspired.lv vai arī pieteikties pa tālruni 27172433.

Informācija par pieteikšanos un dalību radošajā darbnīcā skatāma: http://www.aspired.lv/lv/activity/ka-siltums-nonak-lidz-manam-majam

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -2
    Margrieta. 18.09.2018, 15:47:47

    Tai laikā,kad es mācījos skolā,vārdiem "karjera","karjerists" nozīme nebija tā labākā.
    Kas mainījies tagad?

  • -4
    Rabarberis 19.09.2018, 00:06:00

    Tai laikā skolā vārda "učene" nozīme arī nebija tā labākā. Kas mainījies, ja skolēni tagad lieto vārdu skolotāja?

  • -1
    Nah Nahs. 19.09.2018, 05:42:19

    Učene,učuks bija krievu laikos,vārdi no krievu valodas veidoti.Vai tiešām tagad pedagogus skolēni arī sarunvalodā sauc par skolotājiem???Kaut kā negribas ticēt.

  • -1
    Anita 19.09.2018, 07:47:29

    Vārdu - učene manā laikā izpelnījās sliktās skolotājas, bet labās arī tā sauca-skolotāja.

  • -1
    reku 19.09.2018, 13:25:20

    Tad jau laikam arī pati biji no labo skolnieču pulka.Es gan nevaru atcerēties,ka savstarpējās sarunās būtu kādu mācībspēku godājuši par skolotāju...
    A kā ar skolotāju iesaukām tagad?Vai tādas vēl pastāv?

  • -1
    Rabarberis 19.09.2018, 16:22:51

    Tā ir arī atbilde uz Margrietas jautājumu

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: