Šodien savā laukumā Latvijas kausa izcīņas pusfināla maču aizvadīs FK Ventspils futbolisti, uzņemot RFS komandu, kas par vietu finālā cīnīsies pirmo reizi.

Šajā sezonā Latvijas kausa izcīņa atgriezusies pie vecās izspēles sistēmas, tas ir, trofejas īpašnieks kļūs zināms rudenī, reizē nopelnot arī ceļazīmi uz Eiropas līgas kvalifikācijas mačiem. Jau zināms, ka šī gada fināls 24. oktobrī risināsies Daugavas stadionā Rīgā, bet pretendenti uz kausu atlikuši vien četri – Ventspils, RFS, Riga FC un Metta/LU. Abas pusfināla spēles notiks šodien, turklāt otrais pāris jau iemēģinās fināla laukumu, kas ir arī Rīgas studentu mājas spēļu arēna.

Ventspilnieki Latvijas kausa finālā spēlējuši deviņas reizes. Iepriekšējā reize bija pagājušā gada pavasarī, kad pēcspēles sitienu sērijā izdevās pieveikt Riga FC un septīto reizi tikt pie šīs trofejas. Rīgas komanda finālā spēlēja arī rudenī, kad noslēdzās jau pēc vecās sistēmas sarīkotā kausa izcīņa, un šoreiz ar 0:2 piekāpās vienībai Liepāja/Mogo. RFS tikai trešo sezonu spēlē Virslīgā, kur augstākais sasniegums ir piektā vieta, bet kausa izcīņā rekordi tiek sisti tieši šogad – līdz pusfinālam komanda tikusi pirmoreiz.

Smagāks ceļš uz to gan bijis ventspilniekiem. Vispirms vien ar 2:1 tika pieveikta 2. līgas komanda Betlanes (vārti Mandžgaladzem un Koļesovam), bet ceturtdaļfinālā, pateicoties Raena Tālberga vārtu guvumam pirmajā pagarinājuma puslaikā, viesos ar 1:0 tika uzvarēti liepājnieki. Tikmēr RFS savās divās spēlēs guva 18 vārtus un neielaida nevienus.

 

Lai gan ventspilnieku un RFS attiecībām futbola laukumos ir pavisam īsa vēsture, pamazām tās kļūst arvien principiālākas. Pagājušās sezonas izskaņā Ventspils apsteidza rīdziniekus cīņā par Eirokausu ceļazīmi, bet šajā pavisam nesen panāca turnīra tabulā. Vispirms RFS Ventspilī tika apspēlēta ar 2:0, kas komandai bija otrais sausais zaudējums pēc kārtas, bet pagājušās nedēļas nogalē vienības neveiksmju sērija turpinājās – zaudējums Liepājā ar 0:1.

Pēc šī mača RFS vadība izplatīja paziņojumu, kurā asi kritizēja Latvijas Virslīgas tiesnešu līmeni. Sašutumam tiešām bija pamatots iemesls, jo otrā puslaika ievadā tiesnesis Vitālijs Spasjoņņikovs nesaskatīja pārkāpumu pret Gļebu Kļuškinu un nepiešķīra 11 metru soda sitienu, lai gan izskatījās, ka viņš soda laukumā tiešām tika notriekts. Tāpat rīdzinieki saskaitījuši, ka krietni pieaudzis viņiem piešķirto kartīšu skaits, un pieprasījuši, lai nekavējoties tiktu veikti pasākumi tiesnešu kvalifikācijas uzlabošanai.

Šīsdienas maču, kas sāksies jau pulksten 16, tiesās galvenais tiesnesis Aleksandrs Golubevs, kā arī Jevgeņijs Morozovs un Raimonds Tatriks uz līnijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: