Latvijas komandu čempionāta otrajā posmā, kas tika aizvadīts Rīgas Šaha skolas telpās, savu statusu apliecināja favorīti, tajā skaitā arī Ventspils komanda.

Pa četrām komandu uzvarām izcīnīja Rīgas Tehniskā universitāte, Ventspils un Termo Eko/RŠF. Pēc pirmā posma līderi bija Olaines šahisti ar lielmeistaru Normundu Miezi priekšgalā, taču otrajā posmā tika piedzīvots zaudējums pret Rīgas Šaha skolu (1,5:3,5) un Termo Eko/RŠF (1:4), samazinot iespējas tikt pie medaļām. Pēc septiņām kārtām pa 14 punktiem ir Termo Eko/RŠF un RTU, kuru savstarpējā cīņa gaidāma pēdējā posmā decembra vidū, ar 12 punktiem seko Ventspils, bet desmit punkti ir Olainei. Par zeltu teorētiski vēl cīnās pirmās trīs komandas.

Individuāli šajā posmā pie galdiņiem sēdās 78 spēlētāji no četrām valstīm. Maksimāli iespējamos četrus punktus ieguva vien divi no viņiem, bet vēl diviem tika 3,5, savukārt trīs ventspilnieki nopelnīja trīs no trim – vācieši Daniels Frīdmans un Normans Šuce, kā arī Valdis Saulespurēns no ASV. Ventspils komandā vēl spēlē Dana Reizniece-Ozola, Agnese Līckrastiņa, Aleksejs Žučkovs, Guntars Antoms un Matīss Mustaps.

Čempionātā kopumā startē 12 komandas, un izšķirošās cīņas notiks decembra vidū.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: