Šonedēļ 4. vidusskola uzņem Erasmus+ 19 projekta Globalizācijas izaicinājumi nacionālajai identitātei un Eiropas integrācijai dalībniekus – jauniešus no Somijas, Vācijas un Dānijas dalībskolām.

Projektā 4. vidusskola sagatavoja un realizē dažādas aktivitātes par tēmu Saprotamies komunicējot. Tikšanās mērķis Latvijā ir noskaidrot nacionālās identitātes pamatkodu, lai saprastu, cik līdzīgi tomēr mēs esam, un mēģinātu noskaidrot, kas ir starpetnisko konfliktu iemesli.

Tikšanās Latvijā aktivitātes tiek veidotas trīs daļās. Vienā daļā jaunieši stāstīs par savām un savas nācijas vērtībām. Projekta dalībnieki, iestudējot pasaku, iepazīstinās ar savas nācijas folkloru un tajā ietvertajām pamatvērtībām, lai noskaidrotu, vai nacionālās nav vispārcilvēciskākās vērtības.

Otrā jauniešiem organizēta tikšanās ar žurnālistu Igoru Vatoļinu, lai diskusijā noskaidrotu, kāpēc mūsdienu sabiedrībai nepieciešama kritiskā domāšana. Dalībnieki apmeklēs nodarbību Okupācijas muzejā, kurā pastāstīs par propagandas mehānismiem Otrajā pasaules karā, kā arī skatīsies mākslas filmu par politiķu mahinācijām.

Kad jauniešiem būs radies iespaids par to, kas, kā un kāpēc ar mums manipulē, noslēdzošā daļa veltīta pārmaiņu vadīšanai. Pēc tam, kad projekta dalībnieki iepazīs Loesje plakātu radīšanas tehniku, viņi veidos sociālās reklāmas ar tēmu Domā. Neļaujies manipulācijai.

Visu nedēļu jaunieši strādā starptautiskās grupās, tā iepazīstot arī citu valstu viedokļus, situācijas, attieksmes un izpratnes. Protams, bez veidotajām aktivitātēm projekta dalībniekiem ir iespēja arī turpināt komunicēt neformālā gaisotnē, jo izmitināšanu ir uzņēmušās 4. vidusskolas jauniešu ģimenes.

Šis projekts trīs gadu laikā paredz četras jauniešu tikšanās katrā dalībvalstī. Tikšanās Latvijā ir trešā. Pirmā notika 2017. gada oktobrī Somijas pilsētā Tamperē, kur notika darbs pie tēmas Pagātne, tagadne un imigrācijas/emigrācijas valoda. Otrā tikšanās notika šī gada aprīlī Vācijas pilsētā Neištrēlicā par tēmu Bēgļi pagātnē un tagad - risinājumi nākotnei. Savukārt pēdējā tikšanās notiks nākamā gada maijā Dānijas pilsētā Stovringā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: