15. septembrī 16 Pārventas Bibliotēkā ar programmu “Kamermūzika Ventspilī” uzstāsies Dāvis Sliecāns (alts) un Aleksandrs Kalējs (klavieres).

Talantīgais altists Dāvis Sliecāns ir PIKC “Ventspils Mūzikas vidusskola” Andra Puziņa klases absolvents. Dāvja karjera ļauj lepoties, jo viņš, būdams vēl tikai Mūzikas akadēmijas students, jau ir kļuvis par Sinfonietta Rīga mākslinieku, alta grupas koncertmeistaru.

Aleksandrs Kalējs studē klavierspēli pie prof. Sergeja Osokina Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas 2. kursā. Pasniedzēju vidū arī prof. Gunta Rasa, asoc. prof. Herta Hansena. Absolvējis Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas Dinas Attes klavieru un Ievas Sarjas kameransambļa klases.

Koncerta iecere ir vest klausītājus cauri dažādu laikmetu estētikai un mūzikai, pretstatot deviņpadsmitā gadsimta un šodienas mākslas skaistumu. Duetam ir būtiski aktualizēt un rosināt latviešu komponistus radīt jauna alta un klavieru repertuāru, kā arī iepazīstināt klausītāju ne tikai ar romantisma laikmeta kamermūzikas virsotnēm, bet arī ļaut atklāt jaunu, nedzirdētu skaņu rakstu, ko veido mūsdienu komponisti.

Programmā: V.A.Mocarta Sonāte K.14, Johannesa Brāmsa Sonāte Op.120 No.1 un divi pirmatskaņojumi: Agitas Reķse Virzība un Madaras Pētersones Būt.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: