Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 24. jūlija plkst. 6.30 līdz 25. jūlija plkst. 6.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma piecus izsaukumus uz ugunsgrēku dzēšanu.

Vakar plkst. 14.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ventspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg neapdzīvotas divstāvu koka ēkas pirmais stāvs un liesmas strauji izplatās uz otro stāvu un jumtu. Notikuma vietā no blakus esošās ēkas viens cilvēks tika izglābts un viens cilvēks evakuēts. Abi cilvēki bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Piedūmojuma dēļ no blakus esošajām ēkā tika evakuēti kopumā 20 cilvēki. Ugunsgrēka kopējā degšanas platība bija 250m2. Plkst. 20.14 ugunsgrēks tika likvidēts.

Valsts policija šobrīd pārbauda vairāku jauniešu saistību ar ugunsgrēku, kura iespējamais izcelšanās iemesls ir bijis neuzmanīga rīcība ar uguni. Tiek precizēti notikušā apstākļi.

Plkst. 15.02 VUGD saņēma vēl vienu izsaukumu uz Ventspili, kur no dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg divstāvu koka dzīvojamā māja 140 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas tika izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots mediķiem. Plkst. 19.04 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 22.31 ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Sārnates ielā Ventspilī, kur dega sausā zāle 20 m2 platībā. Plkst. 22.39 ugunsgrēks tika likvidēts.

Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 51 izsaukumu – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu un 19 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: